Kategorier
Golf

Golf betting tips: Satsa på flera golfare

När du väljer en golfare att satsa för att vinna en turnering så rekommenderar vi att satsa flera golfare. Detta kommer att sänka din varians och ge dig många fler alternativ till att vinna. Många tycks glömma att det ens är ett alternativ att satsa på flera golfare, eftersom det kräver att man förstår lite om utbetalningsoddsen.

Lär dig oddsen

Låt oss ta en titt på oddsen för en kommande professionell golfturnering. Den absoluta favoriten till att vinna turneringen noterades på +1200. Det betyder att om du satsar 100 kr på den här golfaren för att vinna, skulle du tjäna 1200 kr i vinst. Detta innebär också att om du skulle satsa 100 kr på 11 andra golfare, skulle du fortfarande få en vinst om en av dem vann. Låt oss titta på oddsen för att vinna på de fem bästa golfarna i den turneringen.

Spelare Odds
Spelare 1 +1200
Spelare 2 +1600
Spelare 3 +1600
Spelare 4 +1800
Spelare 5 +2500

Låt oss säga att du satsar 10 kr på var och en av dessa golfare för att vinna denna turnering. Dina totala satsningar skulle vara 50 kr. Om du bara satsade 10 kr på spelare 1 och de skulle vinna, skulle du tjäna 120 kr. Det är bra, men du har bara en riktig chans att vinna, eftersom du bara spelar på en turnering. Om någon annan vinner turneringen, förlorar du. Enligt denna strategi så har du nu fem olika golfare som kan vinna för att du ska gå i vinst.

Om Golfer 1 vinner, får du 120 kr från den vinsten minus de 40 kr du förlorade på de andra insatserna. Detta skulle vara en vinst på 80 kr. Inte lika som 120 kr, men du gav dig själv fyra ytterligare sätt att vinna om någon av de andra fyra golfare vann. Här är fördelningen på hur mycket du skulle tjäna om någon av dina fem utvalda golfare skulle komma på toppen.

  • Golfspelare 2 skulle få dig 110 kr i vinst
  • Golfspelare 3 skulle få dig 110 kr i vinst
  • Golfspelare 4 skulle netto er 130 kr i vinst
  • Golfspelare 5 skulle netto er 200 kr i vinst

Håll dig inom din budget

Det viktiga att komma ihåg här är att du måste sänka dina insatsbelopp för att hålla dig inom din budget. Till exempel, om din budget för att satsa turneringen är 50 kr och du är van vid att satsa 50 kr på den golfare du gillar, bör du inte satsa 50 kr på flera golfare samtidigt.

Om du satsar fem golfare, kommer du nu att satsa 250 kr istället för dina normala 50 kr. Satsa istället 10 kr på varje golfare. Utbetalningarna kommer att vara mindre om du vinner men du borde kunna vinna sätt oftare med mindre variation.

Spela inte på för många samtidigt

Folk frågar ofta vad det rätta antalet golfare att satsa är. Ärligt talat kommer det att vara beroende av så många olika saker. Det bästa råd vi kan ge dig är att satsa så många golfare som du vill att du ser värde på medan du fortfarande kan göra en anständig vinst som du är nöjd med om du vinner. Spela alltså inte 20 olika golfare där du bara skulle tjäna ett par dollar om du vinner.

Om du ser tre eller fyra golfare som du tycker har ett bra skott att vinna (bättre än vad sportboken betalar), satsa sedan de tre eller fyra. Om du bara ser två som du tror har värde, satsa bara de två golfare.

Kategorier
Fotboll

5 tips för livebetting

Spelformen som heter livebetting blir större för varje år som går och är idag omåttligt populärt i Sverige. I och med att många spelbolag sätter igång med sin egna livestreaming så har det ökat antaler matcher som man har möjlighet att se och spela på live.

I denna guide går vi igenom vad man ska tänka på när man ska spela live på matcher och sport.

1. Förbered dig innan matchen

Detta är vårt viktigaste tips – kom förberedd och läs på innan matchen börjar. Läs på vilket lag som presterar bättre eller sämre i slutet eller i början av matchen. Läs på om hur olika faktorer spelar in på de olika lagen individuellt. Du kan hämta statistik om till exempel hemma-/bortaplan, spelares form, skador och allt annat som du gör med ett vanligt spel.

2. Håll koll på oddsen under match

Skriv i början eller innan matchen ner vad oddsen var när matchen startade och håll sedan järnkoll på hur oddsen utvecklas med matchen och jämfört med matchbilden. Tycker du att oddsen rör sig för långsamt eller för fort är det dags att utnyttja din kunskap och information och lägga in ett spel.

Tveka inte. Får du en känsla för att du har koll på att oddsen är off så är det bara att satsa. Set är dessa tillfällen du har väntat på. Lita på din känsla och kör.

3. Satsa direkt efter ett mål eller en utvisning

Direkt efter en utvisning eller ett mål brukar marknaderna svänga snabbt. Ofta svänger de alldeles för snabbt – och detta kan du ta vara på. Står det till exempel 1-1 i en match och ett lag släpper in ett mål så går oddset nästan alltid upp för snabbt för att sedan spelas ner långsamt. Det är då vanligt att både oddssättare och spelare överreagerar på händelser så var redo när det händer.

4. Se upp för varningar

Se upp för varningar under matchen. Om ett lag skulle få en eller två spelare varnade eller en defensiv mittfältare ska du vara försiktig med att spela på dem. En spelare med ett gult kort är ofta försiktigare i sitt spel för att inte bli utvisad. De har därför en tendens att inte spela fullt ut. Spela därför på spelare som inte är varnade eller visar tecken på någon form av skada.

5. Undvik att spela sent i matchen

När det kommer till fotboll ska man akta sig för sena spel. Detta gäller framför allt på det laget som är i ledningen. Detta för att oddsen ofta är dåliga då många mål görs i slutet av matcher av lag som ligger under. Om man tittar på statistiken så visar den att överlägset flest mål görs sista 25 minuterna av en fotbollsmatch.

Kategorier
Fotboll

Smart Sportbetting

Det finns en del tips som man bör tänka på om man vill tjäna pengar på sin betting. När man väl bestämmer sig för att placera ett bet kan man inte bara lita på magkänslan utan det finns konkreta saker man kan göra för att markant öka vinstchanserna.

Koll på terminologi och grundläggande begrepp

Innan man sätter igång måste man till exempel ha koll på vad ett odds är och hur det hela fungerar. Det är givetvis också bra att ha läst på lite och satt sig in i vilket spelbolag man vill använda sig av samt hur till exempel välkomstbonusen ser ut. Man behöver också fundera över vilken sport man vill betta på. Det är alltid en god idé att sätta sig in i dagsform samt historiska utfall vilket på olika sätt kan påverka utgången. Odds är kort och gott förhållandet mellan vinst och förlust. Det är också oddsen som bestämmer hur mycket du vinner eller förlorar beroende på hur sannolik din faktiska utsaga visar sig bli. Man bör också ha koll på live-odds och fasta odds. De fasta oddsen bestäms innan matchen baserat på analyser av spelbolag och bookmakers. Live-odds bestäms helt enkelt under spelets eller matchens gång.

Planera och sätt gränser

Att betta smart innebär att ha koll på vilka regler som gäller samt att använda sig av olika strategier för att lyckas. Att börja med låga insatser innebär till exempel att man börjar med mindre bet på matcher eller spel som har låga odds. Ett bra tips är alltså att satsa på matcher som kan kallas lätta där man till exempel satsar pengar på vilket lag som ska vinna matchen och där man i förväg har koll på vilket lag som statistiskt sätt är bäst. Sedan kan man successivt gå vidare till att satsa på spel och betting som ökar i svårighetsgrad. Det är med andra ord viktigt att ha en strategi om man vill betta smart och tjäna pengar istället för att betta impulsmässigt och förlora pengar. Det är också viktigt att sätta en gräns och spela ansvarsfullt. Att i förväg ha en spelpott som man förhåller sig till gör att det hela inte spårar ur.

För statistik

Om man verkligen vill satsa på sportbetting kan man med fördel analysera sina egna insatser och föra statistik. På detta sätt får man en god överblick över sitt spelande och sina strategier. Man får också ett kvitto på var man lyckas bäst med sina bets. Man kan bland annat välja att placera alla sina pengar i en och samma satsning eller sprida ut risken på olika sporter, olika spel och med olika odds. Håller man koll på vad man sysslar med och hur det går kan man komma långt och kanske till och med gå plus. Då har man gått från sportbetting till smart sportbetting.

Kategorier
Tennis

Bäst strategier för betting på Tennis

Vill du betta på tennis så finns det ett par strategier som kan vara lönsamma om man utnyttjar dem på rätt sätt. Att satsa på Federer som vinnare av Wimbledon blir ingen rik av. Tittar man djupare på marknaderna för betting på tennis så finns det många olika sätt att tjäna mer pengar på.

Satsa på turneringsvinnare

En strategi man kan implementera ät att satsa just på vinnaren av en turnering. Detta är en en av de enklare strategierna och kan kännas lättare än till exempel satsa på exakt rätt resultat. Börja med att studera alla medverkande spelares seed, världsrankning och nuvarande form. För alla turneringar så finns det nästan alltid 3-4 spelare som har förmågan att vinna beroende på form och förutsättningar.

Att satsa på favoriten rätt upp och ner på en enskild match ger ofta mycket dåliga odds. Har vi istället möjligheten att satsa på att denne favorit vinner hela turneringen så får vi ofta lite bättre odds. Detta medför såklart en större risk, men det är fortfarande en satsning med stor sannolikhet till vinst.

Som för de flesta bettingstrategier så gäller följande regel – ju mer risk, desto större avkastning. Dock vill man gärna se till att man bettar med öppna ögon, men bara om man gjort en ordentlig analys. Detta ger dig den bästa chansen att hitta vinnaren – inte bara den som är mest uppenbar.

Satsa på totalen

Att satsa på totalen av en match är en riktigt intressant möjlighet om man inte är intresserad av att satsa på att en speciell spelare ska vinna. Hos de flesta casinon så kan man satsa på totalt hur många sett som spelas under matchens gång, hur många game som spelas eller till och med hur många bollar som spelas.

Det mest uppenbara och enklaste, är att satsa på matchens totala antal set – eftersom variabeln är låg (2 eller 3 i bäst av 3, 4 eller 5 i bäst av 5). Oddsen för detta är dock inte lika höga som för de andra totalspelen där det finns fler möjligheter och variationer i kalkylen. Att satsa på en 3-sets-match när det finns en klar och uppenbar vinnare är normalt. Precis som att det är vanligt att satsa på en 3-setsmatch i Wimbledonfinalen.

Om man vill höja insatsen lite kan man satsa på totalt antalet games. För att kunna förutspå detta måste man gissa hur många set matchen kommer sluta med. Efter det ska man förutspå resultatet från varje set.

Det här är de 2 största och vanligaste strategier när man ska betta på tennis när det rör totalen. Det finns även fler strategier som kan vara ännu mer lönsamma. Man kan exempelvis betta på totalt antal dubbelfel , break eller ess. Ska du spela på dessa typer av variabler så är det viktigt att du kan analysera båda spelarnas snitt i valda variabel.

Se också till att du väger snittet av variabeln hos liknande matchtyper till den du spelar på högre än andra matchtyper. Efter du gjort denna analys kan du sedan göra en kvalificerad gissning på utfallet.

Oavsett om du väljer set eller games så är det intressanta med att satsa på totalen att det egentligen är ointressant vem som är den bästa spelaren, det enda som är intressant är hur matchen kommer spelas.

Satsa på poäng

När man satsar på poäng i en tennismatch går det mycket snabbare än när man satsar på slutresultatet. Det är även svårare att förutspå, därav ökar oddset och spänningen en hel del. Som med allt annat i livet kommer inga belöningar utan en risk, detta är en bettingstrategi som är mer riskfylld än andra. Även de bästa spelarna kan missa poäng och göra fel ibland. Slutresultatet kan vara ganska enkelt att förutspå, men det är inte lika enkelt att förutspå resultatet på varje poäng.

De flesta spelbolagen tillåter inte spelare att satsa på nästa poäng. De brukar hellre sikta på att locka sina kunder till att satsa på varannan poäng. Den största anledningen till detta är att det kan förekomma en fördröjning i sändningen. Detta kan leda till mycket kostsamma fel. Om spelbolagen skulle tillåta satsningar på varje poäng är risken stor att en spelare sitter på arenan och satsar med odds som inte uppdateras snabbt nog.

Att alltid satsa på nästa poäng ses oftast som ett lotteri, men kom ihåg att du spelar ett lotteri som inte borde vara 50-50 utan viktat till en viss fördel. Den som servar har till exempel nästan alltid en stor fördel och poängen går oftast till den spelaren. Som man enkelt kan förstå speglas även oddsen i denna statistik.

Dock är det inte alltid den som servar som tar poäng, vissa spelare har svagare servar och vissa har starka servereturer. Ytterligare en sak att tänka på om man ska satsa på poäng är att det finns högerhänta spelare som ibland möter vänsterhänta spelare. Detta gör att det blir en större variation i resultaten, vilket även spelbolagen har erfarenhet av. Spelbolagen kommer alltid veta vilka spelare som är starka, vilka fördelar de har såväl som nackdelar. Detta kommer alltid att synas på oddsen.

Oddsen kommer att vara bättre när man satsar på poäng än när man satsar på slutresultatet. Även om detta system baseras mycket på tur har man i vilket fall en större chans att få en bättre avkastning på satsningen.

Satsa på handikapp

En av de största skillnaderna mellan tennis och fotboll är att en tennismatch inte kan sluta oavgjord. Varje tennismatch som spelas kommer alltid ha en vinnare och en förlorare. Detta är den största anledningen till att risken blir lägre och avkastningen större när man satsar på handicap.

Det är väldigt ofta som en favorit möter en underdog. Detta är speciellt vanligt i tidiga stadie av Grand Slam turneringar, där seedningen sätter upp dessa matcher. Många av dessa matcher är inte värda att satsa på. Om vi tittar på sannolikheten för att den sämre spelaren ska vinna är den riktigt låg, därav är det mest troligt bara bortkastade pengar att satsa på denna. Ett sätt att balansera detta löjliga odds är att satsa med ett handicap på den bättre spelaren. De bästa spelbolagen kommer alltid ge dig bra odds på handicap betting.

Om man beslutar sig för att använda detta system satsar man inte på att en spelare ska vinna, utan bara att spelaren ska göra ett bra jobb. Idén med det här systemet är att lägga till positiva eller negativa handicap på en spelare