Kategorier
Fotboll

Smart Sportbetting

Det finns en del tips som man bör tänka på om man vill tjäna pengar på sin betting. När man väl bestämmer sig för att placera ett bet kan man inte bara lita på magkänslan utan det finns konkreta saker man kan göra för att markant öka vinstchanserna.

Koll på terminologi och grundläggande begrepp

Innan man sätter igång måste man till exempel ha koll på vad ett odds är och hur det hela fungerar. Det är givetvis också bra att ha läst på lite och satt sig in i vilket spelbolag man vill använda sig av samt hur till exempel välkomstbonusen ser ut. Man behöver också fundera över vilken sport man vill betta på. Det är alltid en god idé att sätta sig in i dagsform samt historiska utfall vilket på olika sätt kan påverka utgången. Odds är kort och gott förhållandet mellan vinst och förlust. Det är också oddsen som bestämmer hur mycket du vinner eller förlorar beroende på hur sannolik din faktiska utsaga visar sig bli. Man bör också ha koll på live-odds och fasta odds. De fasta oddsen bestäms innan matchen baserat på analyser av spelbolag och bookmakers. Live-odds bestäms helt enkelt under spelets eller matchens gång.

Planera och sätt gränser

Att betta smart innebär att ha koll på vilka regler som gäller samt att använda sig av olika strategier för att lyckas. Att börja med låga insatser innebär till exempel att man börjar med mindre bet på matcher eller spel som har låga odds. Ett bra tips är alltså att satsa på matcher som kan kallas lätta där man till exempel satsar pengar på vilket lag som ska vinna matchen och där man i förväg har koll på vilket lag som statistiskt sätt är bäst. Sedan kan man successivt gå vidare till att satsa på spel och betting som ökar i svårighetsgrad. Det är med andra ord viktigt att ha en strategi om man vill betta smart och tjäna pengar istället för att betta impulsmässigt och förlora pengar. Det är också viktigt att sätta en gräns och spela ansvarsfullt. Att i förväg ha en spelpott som man förhåller sig till gör att det hela inte spårar ur.

För statistik

Om man verkligen vill satsa på sportbetting kan man med fördel analysera sina egna insatser och föra statistik. På detta sätt får man en god överblick över sitt spelande och sina strategier. Man får också ett kvitto på var man lyckas bäst med sina bets. Man kan bland annat välja att placera alla sina pengar i en och samma satsning eller sprida ut risken på olika sporter, olika spel och med olika odds. Håller man koll på vad man sysslar med och hur det går kan man komma långt och kanske till och med gå plus. Då har man gått från sportbetting till smart sportbetting.

1 svar på ”Smart Sportbetting”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *