Kategorier
Fotboll

5 tips för livebetting

Spelformen som heter livebetting blir större för varje år som går och är idag omåttligt populärt i Sverige. I och med att många spelbolag sätter igång med sin egna livestreaming så har det ökat antaler matcher som man har möjlighet att se och spela på live.

I denna guide går vi igenom vad man ska tänka på när man ska spela live på matcher och sport.

1. Förbered dig innan matchen

Detta är vårt viktigaste tips – kom förberedd och läs på innan matchen börjar. Läs på vilket lag som presterar bättre eller sämre i slutet eller i början av matchen. Läs på om hur olika faktorer spelar in på de olika lagen individuellt. Du kan hämta statistik om till exempel hemma-/bortaplan, spelares form, skador och allt annat som du gör med ett vanligt spel.

2. Håll koll på oddsen under match

Skriv i början eller innan matchen ner vad oddsen var när matchen startade och håll sedan järnkoll på hur oddsen utvecklas med matchen och jämfört med matchbilden. Tycker du att oddsen rör sig för långsamt eller för fort är det dags att utnyttja din kunskap och information och lägga in ett spel.

Tveka inte. Får du en känsla för att du har koll på att oddsen är off så är det bara att satsa. Set är dessa tillfällen du har väntat på. Lita på din känsla och kör.

3. Satsa direkt efter ett mål eller en utvisning

Direkt efter en utvisning eller ett mål brukar marknaderna svänga snabbt. Ofta svänger de alldeles för snabbt – och detta kan du ta vara på. Står det till exempel 1-1 i en match och ett lag släpper in ett mål så går oddset nästan alltid upp för snabbt för att sedan spelas ner långsamt. Det är då vanligt att både oddssättare och spelare överreagerar på händelser så var redo när det händer.

4. Se upp för varningar

Se upp för varningar under matchen. Om ett lag skulle få en eller två spelare varnade eller en defensiv mittfältare ska du vara försiktig med att spela på dem. En spelare med ett gult kort är ofta försiktigare i sitt spel för att inte bli utvisad. De har därför en tendens att inte spela fullt ut. Spela därför på spelare som inte är varnade eller visar tecken på någon form av skada.

5. Undvik att spela sent i matchen

När det kommer till fotboll ska man akta sig för sena spel. Detta gäller framför allt på det laget som är i ledningen. Detta för att oddsen ofta är dåliga då många mål görs i slutet av matcher av lag som ligger under. Om man tittar på statistiken så visar den att överlägset flest mål görs sista 25 minuterna av en fotbollsmatch.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *