Kategorier
Fotboll

5 tips för livebetting

Spelformen som heter livebetting blir större för varje år som går och är idag omåttligt populärt i Sverige. I och med att många spelbolag sätter igång med sin egna livestreaming så har det ökat antaler matcher som man har möjlighet att se och spela på live.

I denna guide går vi igenom vad man ska tänka på när man ska spela live på matcher och sport.

1. Förbered dig innan matchen

Detta är vårt viktigaste tips – kom förberedd och läs på innan matchen börjar. Läs på vilket lag som presterar bättre eller sämre i slutet eller i början av matchen. Läs på om hur olika faktorer spelar in på de olika lagen individuellt. Du kan hämta statistik om till exempel hemma-/bortaplan, spelares form, skador och allt annat som du gör med ett vanligt spel.

2. Håll koll på oddsen under match

Skriv i början eller innan matchen ner vad oddsen var när matchen startade och håll sedan järnkoll på hur oddsen utvecklas med matchen och jämfört med matchbilden. Tycker du att oddsen rör sig för långsamt eller för fort är det dags att utnyttja din kunskap och information och lägga in ett spel.

Tveka inte. Får du en känsla för att du har koll på att oddsen är off så är det bara att satsa. Set är dessa tillfällen du har väntat på. Lita på din känsla och kör.

3. Satsa direkt efter ett mål eller en utvisning

Direkt efter en utvisning eller ett mål brukar marknaderna svänga snabbt. Ofta svänger de alldeles för snabbt – och detta kan du ta vara på. Står det till exempel 1-1 i en match och ett lag släpper in ett mål så går oddset nästan alltid upp för snabbt för att sedan spelas ner långsamt. Det är då vanligt att både oddssättare och spelare överreagerar på händelser så var redo när det händer.

4. Se upp för varningar

Se upp för varningar under matchen. Om ett lag skulle få en eller två spelare varnade eller en defensiv mittfältare ska du vara försiktig med att spela på dem. En spelare med ett gult kort är ofta försiktigare i sitt spel för att inte bli utvisad. De har därför en tendens att inte spela fullt ut. Spela därför på spelare som inte är varnade eller visar tecken på någon form av skada.

5. Undvik att spela sent i matchen

När det kommer till fotboll ska man akta sig för sena spel. Detta gäller framför allt på det laget som är i ledningen. Detta för att oddsen ofta är dåliga då många mål görs i slutet av matcher av lag som ligger under. Om man tittar på statistiken så visar den att överlägset flest mål görs sista 25 minuterna av en fotbollsmatch.

Kategorier
Fotboll

Smart Sportbetting

Det finns en del tips som man bör tänka på om man vill tjäna pengar på sin betting. När man väl bestämmer sig för att placera ett bet kan man inte bara lita på magkänslan utan det finns konkreta saker man kan göra för att markant öka vinstchanserna.

Koll på terminologi och grundläggande begrepp

Innan man sätter igång måste man till exempel ha koll på vad ett odds är och hur det hela fungerar. Det är givetvis också bra att ha läst på lite och satt sig in i vilket spelbolag man vill använda sig av samt hur till exempel välkomstbonusen ser ut. Man behöver också fundera över vilken sport man vill betta på. Det är alltid en god idé att sätta sig in i dagsform samt historiska utfall vilket på olika sätt kan påverka utgången. Odds är kort och gott förhållandet mellan vinst och förlust. Det är också oddsen som bestämmer hur mycket du vinner eller förlorar beroende på hur sannolik din faktiska utsaga visar sig bli. Man bör också ha koll på live-odds och fasta odds. De fasta oddsen bestäms innan matchen baserat på analyser av spelbolag och bookmakers. Live-odds bestäms helt enkelt under spelets eller matchens gång.

Planera och sätt gränser

Att betta smart innebär att ha koll på vilka regler som gäller samt att använda sig av olika strategier för att lyckas. Att börja med låga insatser innebär till exempel att man börjar med mindre bet på matcher eller spel som har låga odds. Ett bra tips är alltså att satsa på matcher som kan kallas lätta där man till exempel satsar pengar på vilket lag som ska vinna matchen och där man i förväg har koll på vilket lag som statistiskt sätt är bäst. Sedan kan man successivt gå vidare till att satsa på spel och betting som ökar i svårighetsgrad. Det är med andra ord viktigt att ha en strategi om man vill betta smart och tjäna pengar istället för att betta impulsmässigt och förlora pengar. Det är också viktigt att sätta en gräns och spela ansvarsfullt. Att i förväg ha en spelpott som man förhåller sig till gör att det hela inte spårar ur.

För statistik

Om man verkligen vill satsa på sportbetting kan man med fördel analysera sina egna insatser och föra statistik. På detta sätt får man en god överblick över sitt spelande och sina strategier. Man får också ett kvitto på var man lyckas bäst med sina bets. Man kan bland annat välja att placera alla sina pengar i en och samma satsning eller sprida ut risken på olika sporter, olika spel och med olika odds. Håller man koll på vad man sysslar med och hur det går kan man komma långt och kanske till och med gå plus. Då har man gått från sportbetting till smart sportbetting.

Kategorier
Fotboll

Bäst strategier för betting på fotboll

Det finns två typer av spelare på fotboll: de som bettar för nöjets skull och de som bettar för att tjäna pengar. Den senare typen är de spelare som utnyttjar rätt strategier för betting.

En spelare som spelar mest för nöjets skull satsar ofta på sitt favoritlag eller sin favoritspelare. Denna typ av betting går aldrig med vinst. Utan att göra en ordentlig analys av fotbollsmatchen i fråga så är det omöjligt att skapa sig själv en edge.

En spelare som spelar för att tjäna pengar spelar aldrig efter lojalitet utan spelar bara med syftet av att vinna. De tittar objektivt på matchen och bör alltid göra en grundlig analys innan de beslutar sig för att satsa på ett utfall. Ett par av de saker som vi rekommenderar att man analyserar är föreliggande skador, tidigare möten, nuvarande form och uteblivna spelare. När analysen börjar ta form vet man, nästan garanterat, vilket som är det starkare laget. Man kan dessutom börja fatta en mening om vad relevant odds för olika utfall bör vara.

Utfall

Att spela på rakt utfall är det mest populära sättet att spela odds på fotboll idag. Man satsar alltså på en exakt ställning i matchen efter gångna 90 minuter.

Över/Under

Detta är den näst mest populära formen när man ska betta på en fotbollsmatch. I genomsnittet så hamnar en fotbollsmatch på 2.5 mål per match, detta gäller alltså alla ligor över hela världen. Här läggs alltså ett vad på om utfallet av matchen hamnar på totalt över 2,5 mål eller under 2,5 mål. För att göra en kvalificerad gissning så baserar man sin research på lagens tidigare prestationer. När man analyserat tidigare resultat bestämmer man sig för om resultatet kommer bli över 2.5 mål eller under 2.5 mål.

Det finns här ett par olika sätt för en intelligent gambler att gå med vinst. Om vi leker med tanken att vi spelar på under 2.5 mål, då blir detta en ganska tråkig match. Med tanke på att de enda resultaten som ger vinst är 2-0, 0-2, 0-0, 1-0, 0-1 eller 1-1. Det tråkiga med detta är att man oftast satsar på matcher som inte är speciellt spännande, och även matcher där man förväntar sig få mål. På grund av detta spelar man oftare på över 2.5 mål än under 2.5 mål.

Att satsa över 2.5 mål

Det finns många fördelar med att satsa på över 2.5 mål. Först och främst är detta ett utfall man oftast får bättre odds på. Självklart är oddsen annorlunda beroende på vilken liga du satsar i. Satsar man över 2.5 mål i LaLiga, med lag som Barcelona och Real Madrid, är chanserna stora att man går med vinst. I matcher som dessa ser man, normalt sätt, många mål. Då kan man inte direkt förvänta sig att oddsen ska vara speciellt höga, de brukar ligga runt 1.30. Om man istället bettar på över 2.5 mål i Frankrikes Ligue 1 eller Greklands Superleague kan oddsen hamna så högt som 2.50. Eftersom att man i dessa matcher normalt sätt ser lag som inte gör speciellt många mål. Det bästa när man satsar på över 2.5 mål i en match är att matcherna oftast är mer spännande, man vill ju att det ska bli fler mål. Ingen bryr sig om vem som gör målet, eller vem som vinner matchen, bollen i mål betyder pengar i fickan!

Det finns även ett par nackdelar med att satsa på över 2.5 mål, dock är dem inte så många. Hos vissa spelbolag erbjuds alternativ som exempelvis över 1.5 mål eller över 0.5 mål, chansen att lyckas är givetvis större. Enligt genomsnittet kommer ungefär 50% av satsningarna att vinna och 50% att förlora. Vi ska inte ens prata om frustrationen som växer när man väntar på det efterlängtade tredje målet… som inte riktigt kommer över linjen.

Över/under på regelbundna lag

Ska man ha en bättre chans när man spelar på över/under ska man inte plocka utfallet ur tomma intet. Som med de flesta strategier för fotboll betting lönar det sig aldrig att bara gå på magkänslan. Ska man satsa på över 2.5 mål bör man analysera matcher där utfallet är minst 3 mål. Det är bättre att satsa på lag som regelbundet gör tre, eller fler, mål. Mycket bättre än att satsa på lag där utfallet varierar mellan 6 och 0 mål. Helt beroende på formen; bör dessa undvikas. Efter tre mål är gjorda spelare resterande, över huvud taget, ingen roll så att undvika dessa är en fördel – att göra tre mål oftare är, i detta fall, mycket bättre. I dagens läge, med vår moderna teknik, är det superenkelt att analysera lagens nuvarande form, men även deras målhistorik. I slutändan lönar det sig alltid att ta sig tiden till att göra en detaljerad analys. Ju mer information man har desto enklare är det att ta ett beslut.

Asian handicap

Detta är den bästa strategin för fotboll betting om man vill satsa på en match där resultatet är relativt uppenbart. I sin enklaste form så betyder Asian handicap att ett av lagen får ett målhandikapp och man sedan satsar på vem vinnaren blir, med detta handikap i åtanke.

Idag erbjuder de bästa spelbolagen odds på asian hadicap, detta gör att matcherna som egentligen inte är så roliga att betta på blir mycket mer intressanta att titta på. Det bästa med asian handicap är att man får tillbaka insatsen om matchen slutar på oavgjort.

Double handicap

Det finns även en variation av denna strategi för fotboll betting som även den ändrar oddset. I så kallad Dubble handicap så kan ett lag ha två eller flera olika handicap i samma val.

Detta är ett intressant spel när två väldigt jämna lag ska mötas. Fördelen med Double handicap är även här att man får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort.

Wincast

Wincast är en typ av betting som kan jämföras med Double handicap. Men istället satsar man på 2 olika utfall i en match, exempelvis vilket lag som vinner matchen samt vem som gör mål. Om ett av utfallen är rätt, och det andra fel, blir det ingen vinst. Båda utfallen måste vara rätt gissade om din satsning ska vinna.

Scorecast

Scorecast är en marknad som liknar wincast, men tar idén ännu lite längre. Satsningen är även denna liknande Double handicap, dock måste man ha lite mer information; inte bara vem som kommer vinna eller vem som gör mål, utan man måste även förutspå ett korrekt slutresultat.

Detta kan tyckas vara en komplicerad typ av satsning. Därav hittar du alltid riktigt bra odds på en Scorecast marknad än du gör på ett rakt utfall. Om man beslutar sig för att satsa på en Scorecast marknad är analysen som vanligt nyckeln till framgång.

Detta är en strategi för betting som passar de modigaste, mer kunniga spelarna. Om man tar sig tid att analysera, har förståelsen och är modig nog att satsa med lite mer risk. Då kan denna strategi för fotboll betting verkligen löna sig. Det är dock en stor risk att ta, men som vi alla vet, med stora risker kommer stora belöningar. Att satsa på en Scorecast marknad är definitivt inte till för de som bettar baserat på tur.

När du satsar på en Scorecast marknad så ska du alltid göra en grundlig analys. Börja med att titta på matchspridning, lagets utveckling och de individuella spelarna.

Att satsa mot sitt favoritlag

Att satsa mot sitt favoritlag kan vid första syn kännas riktigt löjligt. Varför ska man satsa på ett lag som inte ens är i närheten så bra som motståndarlaget? Det kan tyckas vansinnigt att satsa på Newport County i League 2 om de spelade mot ett av de bästa lagen i Premier League, exempelvis Tottenham. Faktum är att det inte är så löjligt som man först kan tro.

Som med alla andra strategier för fotboll betting måste man även i detta fall vara förnuftig när man tar sina beslut. Alla analyser ska göras grundligt och noggrant. För att gå med vinst när man använder denna strategi ska man analysera favoritlagets kommande matcher. Om de har matcher mot topplag samma vecka, vilket har väldigt stor betydelse – antingen i landets högsta liga eller i Europa League

Alla älskar en underdog

Om man snubblar över en match där man inte tror att det bättre laget kommer använda sina bästa spelare. Då kan det betala sig riktigt bra om man satsar på det otippade laget. Det kan inte bli mer intressant än så… och det kan även bli lite mer lönsamt. Innan matchen börjat lär oddset på att det sämre laget ska vinna vara ganska höga. Men så fort matchen börjat, och spelarna i det sämre laget märker att de har en chans att vinna, så kommer oddset sjunka ganska markant.

Det är precis här man ska lägga sin satsning. Chansen är stor att favoriten inte vill att det sämre laget ska vinna, då kanske de sätter in en bättre spelare för att åtminstone klara oavgjort. Så om det i den första delen av matchen verkar osannolikt att det otippade laget kommer att vinna, kan man lägga sin satsning och öka sina chanser eftersom oddsen då är bättre. Det här är fantastiskt för alla matcher som bedöms ointressanta av det stora laget och kan då används som en möjlighet för B-laget att få sig en genomkörare.

Att satsa på oavgjort

När man använder strategier för fotboll betting kan man fokusera en hel del på oavgjorda matcher, vilket är helt olikt gentemot bettingstrategier för tennis. Systemet kräver, som alla andra, en ordentlig analys. Detta är strategin för fotboll betting där man måste hitta ett mönster. Det man letar efter är ett mönster där ett specifikt lag ofta spelar oavgjort. När man använder sig av denna strategi måste man lägga allt krut på ett specifikt lag. Lägger man märke till att ett lag ofta spelar oavgjort är detta ett bra val. Det viktigaste, som med alla andra strategier, är att analysera lagets föregående resultat och prestationer innan man tar ett beslut. Man skulle kunna säga att vissa ligor är bättre än andra när det kommer till denna strategi för fotboll betting. Man bör undvika LaLiga och istället fokusera på exempelvis League 1 i Frankrike eller den Bundesliga i Tyskland. Matcher som spelas i de två sistnämnda tenderar i att innehålla mindre mål än matcher i LaLiga.

Välj ett lag och se till att följa det hela säsongen, betta även alltid på oavgjort. Säg att vi väljer Marseille och satsar 100 kr på oavgjort. Om utfallet inte slutar oavgjort ökar man insatsen med 50% på nästa match (även då oavgjort) – så blir satsningen istället 150 kr. Det kommer inte dröja länge innan man vinner, och eftersom att man ökat insatsen progressivt kommer inte bara dina förluster minska, utan förhoppningsvis slutar säsongen med en bra vinst på kontot.

Att satsa på oavgjort är oftast riktigt tråkigt. Det är inte speciellt upphetsande att satsa på matcher som slutar oavgjort eller med få mål. Dock om man går in med tanken att det är en strategi för fotboll betting som kommer generera pengar, då kan det bli lite mer intressant.