Kategorier
Golf

Golf betting tips: Satsa på flera golfare

När du väljer en golfare att satsa för att vinna en turnering så rekommenderar vi att satsa flera golfare. Detta kommer att sänka din varians och ge dig många fler alternativ till att vinna. Många tycks glömma att det ens är ett alternativ att satsa på flera golfare, eftersom det kräver att man förstår lite om utbetalningsoddsen.

Lär dig oddsen

Låt oss ta en titt på oddsen för en kommande professionell golfturnering. Den absoluta favoriten till att vinna turneringen noterades på +1200. Det betyder att om du satsar 100 kr på den här golfaren för att vinna, skulle du tjäna 1200 kr i vinst. Detta innebär också att om du skulle satsa 100 kr på 11 andra golfare, skulle du fortfarande få en vinst om en av dem vann. Låt oss titta på oddsen för att vinna på de fem bästa golfarna i den turneringen.

Spelare Odds
Spelare 1 +1200
Spelare 2 +1600
Spelare 3 +1600
Spelare 4 +1800
Spelare 5 +2500

Låt oss säga att du satsar 10 kr på var och en av dessa golfare för att vinna denna turnering. Dina totala satsningar skulle vara 50 kr. Om du bara satsade 10 kr på spelare 1 och de skulle vinna, skulle du tjäna 120 kr. Det är bra, men du har bara en riktig chans att vinna, eftersom du bara spelar på en turnering. Om någon annan vinner turneringen, förlorar du. Enligt denna strategi så har du nu fem olika golfare som kan vinna för att du ska gå i vinst.

Om Golfer 1 vinner, får du 120 kr från den vinsten minus de 40 kr du förlorade på de andra insatserna. Detta skulle vara en vinst på 80 kr. Inte lika som 120 kr, men du gav dig själv fyra ytterligare sätt att vinna om någon av de andra fyra golfare vann. Här är fördelningen på hur mycket du skulle tjäna om någon av dina fem utvalda golfare skulle komma på toppen.

  • Golfspelare 2 skulle få dig 110 kr i vinst
  • Golfspelare 3 skulle få dig 110 kr i vinst
  • Golfspelare 4 skulle netto er 130 kr i vinst
  • Golfspelare 5 skulle netto er 200 kr i vinst

Håll dig inom din budget

Det viktiga att komma ihåg här är att du måste sänka dina insatsbelopp för att hålla dig inom din budget. Till exempel, om din budget för att satsa turneringen är 50 kr och du är van vid att satsa 50 kr på den golfare du gillar, bör du inte satsa 50 kr på flera golfare samtidigt.

Om du satsar fem golfare, kommer du nu att satsa 250 kr istället för dina normala 50 kr. Satsa istället 10 kr på varje golfare. Utbetalningarna kommer att vara mindre om du vinner men du borde kunna vinna sätt oftare med mindre variation.

Spela inte på för många samtidigt

Folk frågar ofta vad det rätta antalet golfare att satsa är. Ärligt talat kommer det att vara beroende av så många olika saker. Det bästa råd vi kan ge dig är att satsa så många golfare som du vill att du ser värde på medan du fortfarande kan göra en anständig vinst som du är nöjd med om du vinner. Spela alltså inte 20 olika golfare där du bara skulle tjäna ett par dollar om du vinner.

Om du ser tre eller fyra golfare som du tycker har ett bra skott att vinna (bättre än vad sportboken betalar), satsa sedan de tre eller fyra. Om du bara ser två som du tror har värde, satsa bara de två golfare.