Kategorier
Tennis

Bäst strategier för betting på Tennis

Vill du betta på tennis så finns det ett par strategier som kan vara lönsamma om man utnyttjar dem på rätt sätt. Att satsa på Federer som vinnare av Wimbledon blir ingen rik av. Tittar man djupare på marknaderna för betting på tennis så finns det många olika sätt att tjäna mer pengar på.

Satsa på turneringsvinnare

En strategi man kan implementera ät att satsa just på vinnaren av en turnering. Detta är en en av de enklare strategierna och kan kännas lättare än till exempel satsa på exakt rätt resultat. Börja med att studera alla medverkande spelares seed, världsrankning och nuvarande form. För alla turneringar så finns det nästan alltid 3-4 spelare som har förmågan att vinna beroende på form och förutsättningar.

Att satsa på favoriten rätt upp och ner på en enskild match ger ofta mycket dåliga odds. Har vi istället möjligheten att satsa på att denne favorit vinner hela turneringen så får vi ofta lite bättre odds. Detta medför såklart en större risk, men det är fortfarande en satsning med stor sannolikhet till vinst.

Som för de flesta bettingstrategier så gäller följande regel – ju mer risk, desto större avkastning. Dock vill man gärna se till att man bettar med öppna ögon, men bara om man gjort en ordentlig analys. Detta ger dig den bästa chansen att hitta vinnaren – inte bara den som är mest uppenbar.

Satsa på totalen

Att satsa på totalen av en match är en riktigt intressant möjlighet om man inte är intresserad av att satsa på att en speciell spelare ska vinna. Hos de flesta casinon så kan man satsa på totalt hur många sett som spelas under matchens gång, hur många game som spelas eller till och med hur många bollar som spelas.

Det mest uppenbara och enklaste, är att satsa på matchens totala antal set – eftersom variabeln är låg (2 eller 3 i bäst av 3, 4 eller 5 i bäst av 5). Oddsen för detta är dock inte lika höga som för de andra totalspelen där det finns fler möjligheter och variationer i kalkylen. Att satsa på en 3-sets-match när det finns en klar och uppenbar vinnare är normalt. Precis som att det är vanligt att satsa på en 3-setsmatch i Wimbledonfinalen.

Om man vill höja insatsen lite kan man satsa på totalt antalet games. För att kunna förutspå detta måste man gissa hur många set matchen kommer sluta med. Efter det ska man förutspå resultatet från varje set.

Det här är de 2 största och vanligaste strategier när man ska betta på tennis när det rör totalen. Det finns även fler strategier som kan vara ännu mer lönsamma. Man kan exempelvis betta på totalt antal dubbelfel , break eller ess. Ska du spela på dessa typer av variabler så är det viktigt att du kan analysera båda spelarnas snitt i valda variabel.

Se också till att du väger snittet av variabeln hos liknande matchtyper till den du spelar på högre än andra matchtyper. Efter du gjort denna analys kan du sedan göra en kvalificerad gissning på utfallet.

Oavsett om du väljer set eller games så är det intressanta med att satsa på totalen att det egentligen är ointressant vem som är den bästa spelaren, det enda som är intressant är hur matchen kommer spelas.

Satsa på poäng

När man satsar på poäng i en tennismatch går det mycket snabbare än när man satsar på slutresultatet. Det är även svårare att förutspå, därav ökar oddset och spänningen en hel del. Som med allt annat i livet kommer inga belöningar utan en risk, detta är en bettingstrategi som är mer riskfylld än andra. Även de bästa spelarna kan missa poäng och göra fel ibland. Slutresultatet kan vara ganska enkelt att förutspå, men det är inte lika enkelt att förutspå resultatet på varje poäng.

De flesta spelbolagen tillåter inte spelare att satsa på nästa poäng. De brukar hellre sikta på att locka sina kunder till att satsa på varannan poäng. Den största anledningen till detta är att det kan förekomma en fördröjning i sändningen. Detta kan leda till mycket kostsamma fel. Om spelbolagen skulle tillåta satsningar på varje poäng är risken stor att en spelare sitter på arenan och satsar med odds som inte uppdateras snabbt nog.

Att alltid satsa på nästa poäng ses oftast som ett lotteri, men kom ihåg att du spelar ett lotteri som inte borde vara 50-50 utan viktat till en viss fördel. Den som servar har till exempel nästan alltid en stor fördel och poängen går oftast till den spelaren. Som man enkelt kan förstå speglas även oddsen i denna statistik.

Dock är det inte alltid den som servar som tar poäng, vissa spelare har svagare servar och vissa har starka servereturer. Ytterligare en sak att tänka på om man ska satsa på poäng är att det finns högerhänta spelare som ibland möter vänsterhänta spelare. Detta gör att det blir en större variation i resultaten, vilket även spelbolagen har erfarenhet av. Spelbolagen kommer alltid veta vilka spelare som är starka, vilka fördelar de har såväl som nackdelar. Detta kommer alltid att synas på oddsen.

Oddsen kommer att vara bättre när man satsar på poäng än när man satsar på slutresultatet. Även om detta system baseras mycket på tur har man i vilket fall en större chans att få en bättre avkastning på satsningen.

Satsa på handikapp

En av de största skillnaderna mellan tennis och fotboll är att en tennismatch inte kan sluta oavgjord. Varje tennismatch som spelas kommer alltid ha en vinnare och en förlorare. Detta är den största anledningen till att risken blir lägre och avkastningen större när man satsar på handicap.

Det är väldigt ofta som en favorit möter en underdog. Detta är speciellt vanligt i tidiga stadie av Grand Slam turneringar, där seedningen sätter upp dessa matcher. Många av dessa matcher är inte värda att satsa på. Om vi tittar på sannolikheten för att den sämre spelaren ska vinna är den riktigt låg, därav är det mest troligt bara bortkastade pengar att satsa på denna. Ett sätt att balansera detta löjliga odds är att satsa med ett handicap på den bättre spelaren. De bästa spelbolagen kommer alltid ge dig bra odds på handicap betting.

Om man beslutar sig för att använda detta system satsar man inte på att en spelare ska vinna, utan bara att spelaren ska göra ett bra jobb. Idén med det här systemet är att lägga till positiva eller negativa handicap på en spelare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *