ZLATAN KOMMER HIM.

Zlatan kommer Hem, eller HIM som dom brukar säga nere i Malmö. Malmö även vårt (Helsingborgs) fiendeland nummer ett har klivit upp och tagit Svensk fotboll återigen på kartan efter hela 14 år utanför Champions League. Senast var det vi. Helsingborg men då som liten grabb på 11 år hade jag ingen koll på varken […]

Zlatan kommer Hem, eller HIM som dom brukar säga nere i Malmö. Malmö även vårt (Helsingborgs) fiendeland nummer ett har klivit upp och tagit Svensk fotboll återigen på kartan efter hela 14 år utanför Champions League. Senast var det vi. Helsingborg men då som liten grabb på 11 år hade jag ingen koll på varken Svensk fotboll eller hur Helsingborg hade det men jag visste det var guld 1999 men inte mer. Vi spelade i alla fall kryss mot Bayern på gamla Olympiastadion som det enda laget det året och det får vi se oss som stolta över. Kryss mot PSG hemma och en vinst mot Rosenborg avslutade vårt CL och när vi sedan skulle kvala igen 2012 var aldrig riktigt nära.

Ett lag som var nära redan 2011 var Malmö FF vars nick mot Zagreb gick i ribban och skulle bollen in där hade Malmö FF varit i Champions League redan då men man fick vänta tre år och man gjorde absolut inte bort sig i någon match utan spelade helt jämnt borta mot lag som Olympiakos, Juventus och tom hemma mot A.Madrid och Juventus. Problemet skulle sedan vara bortaspelet som man än idag inte imponerat på men hemma är man alltid starka och tom jag tror att man kan sno en poäng mot PSG imorgon (onsdag)

Zlatan kommer alltså HIM till det lag som tog fram honom och efter turer i Ajax, Barcelona, Inter, Juventus, Milan, PSG så kliver han nu ut på Swedbank Arena där just nu i denna stund jag skriver så har snön sakta smällt bort. Är det värmen som han kommer med? Ett PSG ganska chockade efter attackerna för snart två veckor sedan så krävs det att man vinner för annars är chansen att vinna gruppen helt borta. Ett Malmö FF som kommer ge allt för knipa en poäng som man faktiskt var nära med med lite flyt i omgång 1 för att 1p kan innebära Europa League om inte Shakhtar gör något oväntat med att slå Real och PSG i sista omgångarna.
Zlatan kommer bli rörd och det kommer hela Malmö även att bli, för mig går det inte att beskriva känslan som varje MFF:are känner just nu eller Zlatan själv men räkna med att när domaren blåser pipan i munnen så är det bara vinst som gäller för båda lagen och David Luiz mot Rosenberg samtidigt som Zlatan tampas med en sur Arnason kan bli kul att se.

Min relation till Zlatan har förmodligen alltid varit lite si och sådär. En spelare jag aldrig riktigt kan acceptera för den han är utanför planen. Han var en hjälte i mina ögon i Juventus och Ajax och jag jublade nog ganska mycket varje gång han gjorde mål. Dock så hände det något när han återvände till Milan efter att ha först varit i Inter och sedan svängt i Barcelona ett år. Han la en straff för Milan och jublade som bristen på respekt hos Interfansen. Där tappade han det för mig och jag som är så starkt emot den moderna fotbollen blev mer ”suckande” i min åsikt när han gick till ett PSG som i folkmun och hos dom riktiga supportrarna kallar ett riktigt plastlag. Blev även Zlatan en plastspelare? Vi lämnar den åsikten någon annanstans.

I EM Kvalet när det gällde som mest, Österrike och Ryssland så lunkade Zlatan fram, motivationen fanns inte där för fem öre och jag samt många andra ville få bort honom. Mot Danmark bevisade han varför han är topp 10 fotbollsspelare i världen. Han och laget visade en sådan klass och motivation och kämparglöd att man nästan njöt. När Zlatan bombade in 2-0 borta mot Danmark så såg alla, inte bara jag utan alla att spelar vi så här med motivation o kämparglöd kan vi nå långt i EM. Tack Zlatan. Tack Sverige. Känslan för Zlatan nu? Helt okej. Bättre än för 1 år sedan, 2 år sedan. Nästan lite glädje på det hela.

Sverige och Zlatan går mot EM i Frankrike och efter EM så vi då bygga nytt. Hiljemark, Quaison, Lewicki, Forsberg, Wendt, Johansson, Olsen, Guidetti borde in och alla in i startelvan. Granen kan spela kvar med Johansson (Erik) något år till för bita in erfarenhet. Men det får bli en annan krönika.

Tankar inför Champions League då? Malmö FF – PSG går inte förrän imorgon (onsdag, läs tisdag) och tipset kommer i min CL-Krönika som även den är ute på onsdag.

I nästa del av Mousesports Tankar så pratar vi lite ligaspel och hur läget är i dom olika ligorna i Europa just nu. Nåja, dom topp 5 främsta i alla fall.

/Mousesports

 

comments powered by Disqus