TOPPTIPSET I SISTA STUND 9/12-15

NEJ! 7 rätt igår och det var Benfica som svek oss. 1X räckte inte utan A.Madrid vann och därmed vann man även gruppen. Nu är det dags för ångestmöte för bla Arsenal när man måste vinna mot Olympiakos på bortaplan och det är lättare sagt än gjort. Även Chelsea behöver vinna för inte riskera att […]

NEJ! 7 rätt igår och det var Benfica som svek oss. 1X räckte inte utan A.Madrid vann och därmed vann man även gruppen. Nu är det dags för ångestmöte för bla Arsenal när man måste vinna mot Olympiakos på bortaplan och det är lättare sagt än gjort. Även Chelsea behöver vinna för inte riskera att åka ur. Vinner Porto och Kiev så är man ute. Mörk kväll för Engelsk fotboll kan det bli.

1. Bayer Leverkusen – Barcelona                 1X

Kniven på strupen för Leverkusen som måste vinna här för ha en chans att avancera. Visst räcker det kanske med poäng men då måste BATE kryssa mot Roma och inte slå Roma och det kan man inte lita på att man gör. Barcelona är redan klara ettor och behöver inte spela med bästa laget här. Jag chansar på 1X.

2. Roma – BATE              1-2

Vinst och Roma är tvåa i gruppen. Förlust och risken är att man hamnar sist i gruppen och det får ju inte hända. Italiensk fotboll går inte bra just nu och ska man göra Juventus sällskap som det andra italienska laget så bör man vinna här. BATE kan även dom vinna och kan man förlora mot Atalanta kan man även förlora mot BATE. Jag chansar med 1-2.

3. Dinamo Zagreb – Bayern Munchen          1-2

Här är det en chansning på Zagreb som egentligen inte har någon chans att nå Europa League men det vore väl kul att slå självaste Bayern på hemmaplan som redan är gruppsegrare. Chansen finns och spelar Bayern med ett B,C-lag så kan det gå. Kul etta.

4. Olympiakos – Arsenal           X2

Det räcker med kryss för Olympiakos ska gå vidare och slå ut Arsenal och för Arsenals del gäller det att i alla fall vinna med två bollar för vara helt säkra. Att spela i Aten är aldrig lätt men Arsenal har klarat tuffa uppgifter förr med kniven mot strupen. X2 räcker långt.

5. Chelsea – Porto                1-2

Chelsea går inte bra i ligan som alla vet och räddningen är nu Champions League. Nu spelar man för Mourinho. Kryss räcker inte för då är Porto vidare och jag tror inte Tel Aviv hjälper Chelsea i detta nu. Man måste vinna men Porto är inte dåliga och kan vinna här.

6. Dynamo Kiev – Tel Aviv           1

Tel Aviv vägde för lätt här och nu är det dags att bara spela av denna säsongen. Kiev vid vinst ÄR vidare och det ska man bara klara av.

7. Gent – Zenit              1X

Zenit har redan vunnit gruppen men det vore en rolig skräll om Gent skulle gå vidare. Vinst och man är vidare om inte Valencia förlorar. Då har man råd att tappa poäng. Jag tror dock att man inte vågar gå för krysset och kommer göra allt för vinna. Zenit kan spela avslappnat.

8. Valencia – Lyon            1

Valencia måste vinna och lite på att Zenit snor poäng av Gent för då är man vidare. Lyon är avsågade och har inget att spela för.

comments powered by Disqus