Paris andas fotboll

EM är igång och även om det inte spelas någon match i Paris så ser man fans överallt och i olika färgkombinatoner. De som syns och hörs mest är de kroatiska, som spelar idag i Paris mot Turkiet, och om jag ska gå efter stämningen så vinner Kroatien. Visst syns det några turkar med men […]

EM är igång och även om det inte spelas någon match i Paris så ser man fans överallt och i olika färgkombinatoner. De som syns och hörs mest är de kroatiska, som spelar idag i Paris mot Turkiet, och om jag ska gå efter stämningen så vinner Kroatien. Visst syns det några turkar med men inte alls så många.

IMG_2880[1]

I Paris är man inte rädda för bangers men för riktiga bomber. Det formligen kryllar av tungt beväpnad polis både här och där. När jag igår gick till Fanzone Eiffeltornet blev även jag visiterad (så väl så jag trodde snuten var bög). Vill de här poliserna leka med några huliganer så lär dessa få bra på flabben. Pistoler, automatgevär och k-pistar är det gott om. Jag tror faktiskt aldrig att jag sett så många poliser på en gång.

IMG_2870[2] IMG_2881[1]

 

När det är EM och VM spelas matcherna på många olika arenor runt om i länderna. Det gör det mycket svårt att åka omkring och se matcherna i verkligheten. Istället har man då satt upp olika fanzoner där matcherna visas på storbildsskärm utomhus och där fansen kan träffas, käka och ta ett par öl. Igår tog jag mig till Fanzone Eiffel och det var förbaskat trevligt. Och där regerade fansen från Kroatien som sjöng, drack bärs och hade roligt. Albanien är nog inte så populärt bland dem då de jublade högt när Schweiz gjorde 1-0. Albanerna spelade väl naivt och det framgick klart att de inte har någon större erfarenhet av Mästerskap. Fotbollsmässigt var de bra.

IMG_2883[2] IMG_2885[2]IMG_2886[1]  IMG_2878[2]

 

Imorgon spelar vi mot Irland och det har börjat komma svenskar till mitt hotell vid arenan. Trycket byggs nu upp mer och mer. När jag åkte taxi igår (två rundor) frågade chaufförerna var jag kom ifrån. När jag sa Sverige sa de genast Zlatan och berättade hur stor och magisk han är. Mousesports har fått för sig att det är tidningarna som gjort honom stor men så fel han har. Zlatan är i Paris lika stor som han är i Malmö vilket bådar gott. Han har hemmaplan här vilket gör att jag tror vi slår irländarna med 3-0.

Salut!

IMG_2879[1]   IMG_2876[1]

comments powered by Disqus