Mousesports Europatipskrönika V.10

Champions League, FA-cupens retur mellan Hull och Arsenal samt lite The Championship på menyn. Spännande omgångar är att vänta och jag tror det är avgjort i dom båda mötena Real – Roma samt Wolfsburg – Gent. I Championship finns det en del bra spikar och en del favoriter är i fara. Det är mycket som […]

Champions League, FA-cupens retur mellan Hull och Arsenal samt lite The Championship på menyn. Spännande omgångar är att vänta och jag tror det är avgjort i dom båda mötena Real – Roma samt Wolfsburg – Gent. I Championship finns det en del bra spikar och en del favoriter är i fara. Det är mycket som händer denna tisdag (8/3) och spelstopp är kl 20.00. Minst 3 U är det som gäller och raden är på 512 kr reducerat till 100 kr. Mycket nöje. 

Namnlös

1. Real Madrid – Roma           1

Real Madrid har en del problem denna säsong och går väldigt ojämnt i ligan. Senast blev det dock islossning med hela 7-1 mot Celta Vigo och Real har faktiskt haft en del sådana matcher denna säsongen. Det är dock på bortaplan man är som svagast men där fick man till det mot just Roma och vann med 2-0. Roma har en bra form just nu men jag tror inte mycket på dom mot Real som har fått tillbaka Bale från skada. Benzema saknas fortfarande men man har ett stabilt lag och jag tror man vinner med ett par bollar. Trist med nära 80 % men jag ser inte hur Roma ska ta en skalp här.

2. Wolfsburg – Gent             1

Wolfsburg hade 3-0 borta mot Gent men släppte in två baljor och matchen slutade 2-3. Match av det hela? Inte riktigt. Är det någonstans Wolfsburg är riktigt vassa så är det hemma på Volkswagen Arena. Senast i ligan slog man Gladbach med 2-1 och det var lite i underkant. Man hade bud på mer. Wolfsburg tar nog en stabil seger här mot ett Gent som har gjort en väldigt bra Champions League säsong.

3. Hull – Arsenal           2

Arsenal ligger lite illa ute efter en ganska svag februarimånad men man är inte på något sätt uträknade i jakten på en Premier League titel. Nu ska man ta an sig Hull som går väldigt bra i The Championship och fick med sig 0-0 borta mot Arsenal. Jag ser Arsenal som favorit här men Hull är inte helt ofarliga och kan om man har en bra dag ta med sig detta till förlängning. Arsenal som alltid nästan går långt i FA-cupen kommer förmodligen som Hull ställa upp med bästa laget. X2 räcker långt här. Varnar dock lite att på en större kupong kan en helgardering sitta fint. Arsenals form är som sagt inte bra.

4. Blackburn – Birmingham               X

Birmingham har tappat det lite när det gäller sitt fina bortaspel och har nu tre matcher utan seger på bortaplan samt tre matcher utan mål gjorda. Senast man gjorde mål var mot Derby i 3-0 segern och nu är formen sådär. ( På Bortaplan alltså) Annars har man fyra segrar på dom sex senaste och 1-0 segern mot Hull senast på hemmaplan var väldigt fint. Man är 1p bakom Sheff W i tabellen om en playoffplats och visst kommer det lägligt här mot ett Blackburn som är relativt målsnåla, spelar snålt o vinner sällan även om man har tre segrar på dom sex senaste.. Jag tror på Brums här men garderar upp med ett kryss. Risken för 0-0 är stor.

5. Bolton – Ipswich             1

Ska jag tro på Bolton för första gången på länge? Möjligen. Ipswich vann dock senast man spelade på bortaplan mot Hudds med 1-0 och man kan lika gärna göra det här med. Här tror jag att effektiviteten kanske lossnar för Bolton som bränner för många lägen just nu. Hemma är man fortfarande helt okej men man måste börja vinna och det på riktigt. Det är 10p upp till säker mark och faktiskt så är det mer poäng i vinster än Bolton faktiskt nästan tagit på hela säsongen (12p 4 st vinster) Sista chansen för Bolton?

6. Brighton – Sheffield W                1

Brighton har bra vittring på en topp två placering efter att ha fått igång formen igen. Senast blev det 0-0 borta mot Preston även om man hade spelet. Nu kommer en tuff uppgift i Sheff W som främst är bäst hemma men kan sprattla till på bortaplan så visst får dom med sig krysset. Sheff W klarade faktiskt 0-0 borta mot Hull och man kan göra det mot kryssglada Brighton. 1X räcker nog långt här så jag kör på det.

7. Cardiff – Leeds           1

Leeds har nog inte mycket att säga till om här mot ett Cardiff som endast är målskillnaden från att klämma sig in topp sex. Man har fått ordning på bortaspelet och faktiskt börjat vinna även där. Leeds har endast en bortavinst på dom sex senaste och det kom i FA-cupen. Relativ enkel seger mot Bolton senast men det kan man inte säga så mycket om. Risken att Cardiff kryssar finns, man brukar kryssa för mycket på hemmaplan men mot Leeds tror jag man fixar det relativt enkelt.

8. Charlton – MKDons             X

Charltons hopp lever lite efter att man fått med sig 2-1 borta mot Brentford nu i helgen (lördags) Man har fortfarande mycket kvar att jobba med och härnäst väntar MKDons som faktiskt går rätt så bra just nu. Man slog QPR på hemmaplan och går mot ett nytt kontrakt men man kan långt ifrån slappna av. Man är endast tre poäng från strecket och Rotherham jagar främst. Charlton har ingen seger hemma senaste sex och jag ser MKDons som det lite starkare laget här. Räcker X2 ? Jag chansar på det.

9. Fulham – Burnley             2

Burnley går bra just nu och har sex raka matcher utan förlust och sex raka vinster faktiskt. Fulham som är 5p från att åka ur spelar inte bra just nu men fick med sig nästan alla poängen borta mot Reading senast och det var starkt, men som många gånger förr räcker man inte till på bortaplan. Burnley är starkare och kommer från en derbyseger mot Blackburn senast. Man fortsätter på vinnarspåret och tar ett kliv till mot Premier League.

10. Huddersfield – Reading           X

Hade Reading vunnit mot Fulham hade jag nog haft X2 på den här matchen men nu känns det som om Readings form är på väg neråt men det kan man nästan säga om Hudds med. Som sagt man spelar bra och gav Derby en match men räckte inte riktigt till. Reading och Hudds har mötts redan tre gånger i år med en seger för Reading och två kryss. Minst fyra mål har det blivit i varje match och är risken stor det blir målrikt även här? Möjligen. Två lag som har bra offensiva pjäser när det lossnar. Jag ser fortf Hudds som liten favorit.

11. Nottingham – Preston           X

Två lag som kan vara säkra på kontraktet och två lag som är väldigt målsnåla och kryssglada. Nottingham föll senast med 1-0 mot Ipswich och problemet är för Nottinghams del målskyttet. Endast 34 mål på 32 matcher är inte godkänt. Preston vars form verkligen kommit rätt kan vara nöjda med sin säsong. Segerlösa i två matcher men då har man mött Cardiff borta och Brighton hemma. Passande uppgift nu? Att kriga till sig minst en poäng kan Preston utan tvekan. Vinna? Även det.

12. QPR – Derby                1

Hur går det för QPR? Bra spel på hemmaplan men på bortaplan har man svikit lite på senaste. Senast föll man mot MK Dons och man kunde faktiskt gjort det bättre än bränna öppet mål och dra på sig två straffar. Derby har fem poäng ner men man kan inte slappna av. Det är bra lag som jagar. Derbys form har kommit gång efter en tuff start på 2016 men att spela borta mot QPR är aldrig lätt. Man ska nog vara glada om man kniper en pinne och krysset hänger med. I mitt tycke är 1X närmare än X2.

13. Rotherham – Middlesbrough          X

Vilken snygg seger Rotherham tog när man slog Sheff W med 1-0 i helgen. Boro vann mot Wolves med 2-1 och är nu 1p bakom Burnley fast med en match mindre spelad. Vinst här och sin hängmatch så kan man leda med 2p och det känns alltid bättre än 2p bakom. Vi vet ju att mängder med lag jagar där bakom. Rotherham har vittring på att klara sig kvar och hemma är man hyfsade men kan man störa Middlesbrough? Absolut kan man det. Boro har bevisat sig vara relativt svaga på bortaplan på senare tid så krysset är nog U-tecknet.

comments powered by Disqus