Mousesports Europatipskrönika Onsdag V.2

Engelskt på menyn och en del cupmatcher från övriga Europa gör att denna kupong känns ganska intressant. Vi hittar stora favoriter i Celta Vigo, Barcelona, Chelsea och PSG och det kan jag köpa utan att tveka. Men vem av dom spricker? Här är svaren. Glöm inte bort att Stryktipskrönikan är ute fredagar innan kl 19.00. […]

Engelskt på menyn och en del cupmatcher från övriga Europa gör att denna kupong känns ganska intressant. Vi hittar stora favoriter i Celta Vigo, Barcelona, Chelsea och PSG och det kan jag köpa utan att tveka. Men vem av dom spricker? Här är svaren. Glöm inte bort att Stryktipskrönikan är ute fredagar innan kl 19.00. Här är onsdagens rad på 256 rader reducerat till 100 rader (kronor)

europa

1. Liverpool – Arsenal                    X

Även om Arsenal känns som favoriter här så vill jag nog varna för Liverpool som faktiskt har slagit både City, Chelsea under säsongen och dels under Klopps ledning. Vinner man här med? Skadorna är nog fler just nu för Liverpool än på Arsenal och det är svårt för Klopp att spela med en elva av bra klass hela tiden men han har ändå lyckats hyffsat. Liverpool brukar ha det inte så svårt mot Wengers manar och kan man fixa ett kryss? Absolut. Tycker dock 1:an är mer spännande än 2:an.

2. Chelsea – West Bromwich              1

Seger mot Scunthorpe i FA-cupen kanske inte var en vidare hit men man spelade bra och innan dess vann man faktiskt mot Palace med 3-0 och kan Hiddink effekten vara ett faktum? Pulis manar är det lag som hållit flest nollor under 2015 men man har faktiskt en helt okej form med. Jag tror på Chelsea här men att det kommer bli en målsnål match. Max 2-0? Det räcker. Chelsea känns som man är på gång igen. Chelsea har nu fem raka utan förlust medan WBA har tre utan förlust.

3. Manchester City – Everton              1

Lagen möttes för någon vecka sedan på Goodison Park men det i ligacupen och då vann Everton med 2-1. Returmöte här på Eastlands och då räcker det med 1-0 för City och man är vidare till final på Wembley. Nu är det ligan och vi som följer Premier League vet att City är enormt mycket bättre hemma än borta och brukar vinna här. Jag väljer att spika City som kommer hit med tre vinster på dom sex senaste. Lika många som Everton.

4. Southampton – Watford               X

Vad har hänt med Saints? Endast en seger på dom sex senaste och efter det inget bra spel eller helt uddlösa framåt. Utslagna ur FA-cupen efter 1-2 mot Palace och nu kan man lägga fokus på ligan. En Europaplats är så klart inte omöjlig men jag tror inte man fixar det i år. Watfords goda form har kommit av sig lite men man fick med sig en fin seger mot Newcastle i FA-cupen senast och man har fullt lag att tillgå här. Watford som har tre raka här på dom sex senaste väljer jag hellre att ha med på kupongen än Saints.

5. Stoke – Norwich              1

Stoke som har fyra vinster hemma mot Norwich på dom fyra senaste vann en skön seger mot Doncaster i FA-cupen och bröt en två matcher lång förlustsvit. Nu ska man jobba sig uppåt igen och det hemma mot Norwich som faktiskt gått lite bättre än förväntat på slutet. Viktiga segrar mot Saints och Aston Villa men när det kommer till bortaspelet kan man önska mer. Nej, jag tror Stoke blir för tuffa här som har mängder med kvalite i sitt anfall.

6. Swansea – Sunderland              1

Swansea och Sunderland åkte i omgång tre av FA-cupen och nu är det bara ligan man ska fokusera på. Swansea som med sin nya coach vid rodret fortfarande har det tufft i botten av tabellen och man har endast en seger på dom sex senaste vilket även Sunderland har. Snudd på spik här möjligen för Swansea för hemma i Wales är man alltid starka men Sunderland gjorde en stark insats mot Arsenal och var värda något mål till än det man gjorde. 1X räcker nog väldigt långt här.

7. Tottenham – Leicester              1

Lagen möttes i söndags och då blev det 2-2 efter en straff av Tottenham i runt 90 minuten. Tottenham var det bättre laget men Leicester visade att man har en god bredd för att i alla fall hamna topp 6. Nu lär det dock bli svårare för Leicester som jag inte tror kommer skrälla så mycket mer som förra året. Tottenham som siktar in sig på topp 4 har ett väldigt kul lag på gång och man tror jag tar alla tre poängen här. Leicester får dock med sig ett kryss för det känns att man kan ställa till det med tex Okazaki som är en slitvarg på topp.

8. Hull – Cardiff                 1

Just nu när jag skriver spelas det en drös CS-Matcher runt om och Hull vid vinst här på hemmaplan kan då ta sin tredje raka seger och sin femte på dom sju senaste. Hull är verkligen en kandidat att ta steget upp igen. Cardiff som är ett bra hemmalag är inte lika vassa på bortaplan och det tog ett tag, (november) innan man ens tog sin första seger på resande fot. Hull som har målskillnaden 22-6 på hemmaplan får min spik här.

9. PSG – Lyon              1

Välkomna till ligacupen i Frankrike och ett ganska hett möte mellan PSG och Lyon. Ganska säger jag mest pga Lyon som inte alls är det Lyon som man var förra året och att PSG är hetare än någonsin och stormar fram mot egentligen alla titlar i Frankrike. Jag ser inte hur Lyon ska vinna här och även om PSG inte imponerande senast mot Bastia så gjorde man det som krävdes och inte mer.

10. Celta Vigo – Cadiz                 1

Celta Vigo har nog säkrat denna vinst efter 3-0 borta mot Cadiz som fick komma vidare till den här omgången efter Real Madrids blunder med en avstängd spelare, som dessutom gjorde mål. Guidetti kommer förmodligen starta här, vilket vore kul att visa upp sig mot kanske inte det mest motiverade Cadiz. Frågan är hur motiverade Vigo är? Krysset hänger med.

11. Espanyol – Barcelona                 2

Espanyol och Barcelona har nu mötts för den tredje gången på ungefär två veckor och senast man möttes här så slutade matchen 0-0 och då gjorde inte Espanyol bort sig för fem öre. Barcelona tog sedan emot Espanyol i cupen och då var man steget före hela tiden och vann med klara 4-1. Man kan spela lugnt här men även B-laget håller hög klass. Risken för kryss är även den stor här men att Barcelona skulle gå och förlora. Det tror jag inte.

12. Las Palmas – Eibar               X

Las Palmas vände och vann senast mot Eibar i cupen (2-3) och man har ett bra läge att gå vidare mot detta skrällgäng från Baskien som spelar en väldigt bra fotboll. Bortaplan har inte varit Eibars starka sida dock även om man gått upp och gjort det bra emellanåt (Bla Betis 0-4 vinst) Kryss räcker inte för Eibar och man måste som sagt gå framåt och det kan öppna upp ytor för Palmas. Helt en helgardering här men jag tror 1X räcker.

13. Villareal – Bilbao                   1

Villareal fick med sig två baljor borta mot Bilbao och det räcker med 1-0 för man ska gå vidare men Bilbao är inget dåligt lag och kan lätt få med sig ett kryss med ett bra försvar här. Formen är lika för båda lagen med endast en förlust på dom sex senaste.

comments powered by Disqus