Mousesports CL-Krönika 4/11-15 V.45

Igår fick vi bevittna Malmö FF och deras svagheter när det gäller bortaplans spelet men det är nog inte kört än. PSG kan om man har en bra faktiskt sno åt sig en poäng och gör man det då är man nog klara för vidarespel i EL. Mycket kan dock fortfarande ske. United vann återigen […]

Igår fick vi bevittna Malmö FF och deras svagheter när det gäller bortaplans spelet men det är nog inte kört än. PSG kan om man har en bra faktiskt sno åt sig en poäng och gör man det då är man nog klara för vidarespel i EL. Mycket kan dock fortfarande ske. United vann återigen med knapp marginal och det ser bra ut i fortsättningen att i alla fall klara sig vidare. Här är raden för dagen.

1. Bayern Munchen – Arsenal              1-2

Bayern har ett problem och det är att man inte är bra mot kontringsskickliga lag. Arsenal är ett sådant och det fick vi bevittna i förra mötet på Emirates där Bayern hade mycket boll men fick ge sig till sist. Arsenal är piskade att vinna här och visst har man chansen. Dock får Bayern till ett tidigt mål kan det bli jobbigt men så länge man gör sitt jobb defensivt så ska det nog gå. Walcott saknas och det är givetvis ett stort minus. 1-2 är ett bra spel här.

2. Olympiakos – Dinamo Zagreb        1

Spiken får Olympiakos här som vill helst att Bayern ska slå Arsenal och att man själva gör jobbet här. Dinamo saknar en del viktiga kuggar och ska bara ta 3p i kampen om andraplatsen.

3. Barcelona – FC Bate              1

Hur kul är 94 % på en etta? Knappast men Barcelona bara vinner det här utan att ens anstränga sig. BATE kan hota på hemmaplan men bortaplan har inte varit vitryssarnas melodi och det känns tungt just nu. Messi saknas fortfarande men med en Suarez i form så vinner man. 3-0?

4. Roma – Bayer Leverkusen          1-2

Man blir inte så klok på Leverkusen just nu som först hade 2-0 mot Roma, tappade till 2-4 men hämtade upp till 4-4 och vilken viktig poäng det var. Skulle man vinna här känns avancemanget klart men Roma är starka på hemmaplan samtidigt som Leverkusens försvar har varit väldigt sårbart under säsongen.Leverkusen har dock en väldigt massa klass i sitt lag så det kan sluta hur som här och därför får det bli 1-2.

5. Chelsea – Dynamo Kiev               1X2

Mourinho fortsätter att göra bort sig i media, på plan m.m och tiden är snart ute för ”the special one” Starten till allt det här började nog när man sparkade läkaren Eva Caneiro i första matchen mot Swansea. Då försvann en del tillit från fansen, från ledningen och från spelarna själva om vi får tro media. Ta det dock med en nypa salt men ingen rök utan eld. Chelsea har inte visat sig starka i CL eller i ligan och Kiev är inget dåligt lag och kan sno åt sig alla poäng. 1X2

6. Maccabi Tel Aviv – Porto           X2

Maccabi känns helt avsågade från avancemang här och Europa League och får ses som en slagpåse i gruppen. Porto är riktigt bra och har en bra form. X2 bör och ska räcka en väldigt lång bit.

7. Gent – Valencia             X2

Gent är inte så dåliga som många tror men man väger lite tunt emellan åt och det har synts framförallt när man spelade borta. Man var bra med mot Zenit och Valencia men istället för 2p och kryss blev det 0. Nu har man två hemmamatcher och helst ska det bli 6p här men det kommer  bli tufft. Valencia har inte imponerat på bortaplan i ligan men spansk fotboll ska vara steget före den belgiska.

8. Lyon – Zenit            X2

Zenit går mot gruppsegern och en seger här gör att man är helt klara för avancemang. Lyon och Gent får slåss om tredjeplatsen men en vinst här är inte fel för Lyon samt att det inte är någon katastrof för Zenit. Dock har Zenit överraskat och bla besegrat Valencia på bortaplan och gör man det känns det som Zenit är starka favoriter här.
Jag kör på X2.

comments powered by Disqus