Mousesports ”Christians Stryktipskrönika V.42”

Då är vi tillbaka igen. Vi är inne redan i omgång nio av Premier League och omgång 14 i The Championship. Norwich och Newcastle ligger i topp i andraligan och det är faktiskt ganska väntat. Huddersfield som har haft ledningen ett tag har tappat lite i kraft och frågan är om dom kan studsa tillbaka […]

Då är vi tillbaka igen. Vi är inne redan i omgång nio av Premier League och omgång 14 i The Championship. Norwich och Newcastle ligger i topp i andraligan och det är faktiskt ganska väntat. Huddersfield som har haft ledningen ett tag har tappat lite i kraft och frågan är om dom kan studsa tillbaka nu när dom spelar på hemmaplan. Sunderland jagar första segern borta mot West Ham och ska Arsenals fantastiska form fortsätta mot ett svagt Middlesbrough? Aston Villa vann igen och sin första bortamatch på 15 månader. Fortsätter vinsttrenden? Nu kör vi. Trevlig läsning

namnlos

1. Arsenal – Middlesbrough        1

Arsenal går som tåget just nu och har en enorm vinststreack som man säger. Enda förlusten kom mot Liverpool i premiären och sedan har man radat upp mål, poäng och segrar. Senast hela 6-0 i Champions League. Boro går tungt just nu och är inte lika bra som dom var i början på säsongen. Här ska Arsenal vinna med ett par bollar. Större system. Minst krysset tack vare att det är ganska hög procent.

2. Burnley  – Everton                  2

Burnley är ett riktigt bra lag på hemmaplan och kan störa alla. Borta går det lite tyngre och nu kommer man få möta ett annat liverpoolgäng i Everton. Man slog Liverpool senast här så chansen finns helt klart att man kan slå även Everton men jag tror faktiskt att Everton fixar minst ett kryss här. Man är svårslagna och har bara förlorat en match. I senaste omgången fixade man poäng borta mot Manchester City  och det kan man tacka målvakten för. Han tog två straffar.

3. Hull – Stoke            2

Hull har tappat det helt och senast en stor utskåpning mot Bournemouth med hela 6-1 och nu får man ladda batterierna i mötet mot Stoke som tog sin första trepoängare när man slog Sunderland senast. Stoke är i normalt fall inte så bra borta men ett Hull helt på nergång så tar jag fram chansspiken på Stoke här. Dels man vann, man spelar ändå hyfsat och kanske är man igång nu.

4. Leicester – Crystal Palace            2

Leicester tog sin tredje raka i Champions League i veckan mot ett FC Köpenhamn och nu ska man ladda om mot Palace som är ojämna men alltid går bra borta. Senast dock förlust (som vanligt kan man säga) hemma i derbyt mot West Ham men allt eftersom Leicester går tungt i ligan samt att Andy King, Wes Morgan och Vardy kan saknas så vill jag ha med Palace utan tvekan här. Se upp för Benteke då nu i Wes Morgans frånvaro.

5. Swansea – Watford                X

Swansea går tungt i ligan. Men man var nära poäng hemma mot Liverpool när man föll med 1-2 och föll bara med 3-2 borta mot Arsenal. Nu får man tillbaka Llorente och kanske kan säsongens andra seger och den första sedan omgång 1 komma mot ett Watford som är betydligt sämre borta än hemma. Llorente behövs om man ska klättra i tabellen.

6. West Ham – Sunderland              1

Har West Ham fått upp ångan nu? Tung seger i derbyt mot Palace och en viktig sådan efter en riktigt tung start på säsongen. Nu väntar Sunderland som inte vunnit än i ligan. Senast förlust mot Stoke med 2-0 och det var inte bra. Man har problem överallt över banan och jag ger inte mycket till chans mot West Ham heller. Men det finns nog ett litet hopp i mörkret. Jag litar inte riktigt än på West Ham och 72 % är dom absolut inte värda. Krysset måste nästan med.

7. Aston Villa – Fulham                  X

Aston Villa tog sin första seger på bortaplan på 15 månader när man slog Reading med 2-1 genom straff i slutet. Nu ska man möta ett Fulham som går riktigt bra på bortaplan och vann senast mot Barnsley med hela 4-2. Villa kryssar fortfarande en del och har bara vunnit två matcher på 13 försök så att jag tar bort Fulham helt från kupongen det gör jag inte. Villa har en del att bevisa men kanske släpper det nu.

8. Brentford – Barnsley             1

Barnsley har tappat sedan man fick en sådan fin start på ligan och har bara en poäng på dom sex senaste. Brentford går väldigt bra på hemmaplan och har fyra segrar på dom sex senaste just hemma. Tycker Brentford trots en del skador går bra i ligan och ligger strax under kvalplats. Bra spik i mina ögon.

9. Hudderfield – Derby                X

Huddersfield som hade en kalasstart på säsongen har nu tappat lite i kraft och har tre förluster på dom fem senaste. Senast hela 3-1 borta mot Preston och innan dess 0-1 hemma mot Sheffield W. Nu ska man ta sig an Derby som faktiskt på dom fyra senaste inte förlorat och bara släppt in ett mål. Derby som ska vara i toppen kanske kommer igång nu efter en svag start och X2 tycker jag är kul att testa.

10. Newcastle – Ipswich              1

Newcastle leder The Championship, man öser in mål och nu ska man ta sig an Ipswich som kämpar med målskyttet och formen. Senast slog man dock Burton med 2-0 och det kan ge ett boost i självförtroendet. Gayle finns att tillgå igen i Newcastle och laget är egentligen med handen på hjärtat för bra för andraligan. Spik 1.

11. Sheffield W – QPR           1

Det går bra för dessa lag nu. QPR tillbaka i god form och har sex raka utan förlust medan Sheff W har en förlust på dom sex senaste. Sheffield W vet vi alla är ett bra hemmalag men har det haft lite kämpigt i dom senaste omgångarna och har faktiskt fått slita för poängen. Nu ska man ta sig an QPR och jag tror man får kämpa här med. QPR är värda minst ett kryss.

12. Wigan – Brighton               2

Will Griggs och CO går inte bra just nu och Wigan har det tufft. Näst sist i tabellen och där lär man förmodligen hamna i resten av säsongen. Brighton är ett lag att räkna med i toppen och ligger trea. Borta har man bara en förlust dom fem senaste och jag chansspikar Brighton här som är ett duktigt lag.

13. Wolverhampton – Leeds                X

Jag är imponerad av Leeds som går faktiskt ganska bra men har lite otur på slutet. Man har varit bättre rent spelmässigt än vad man visat och det är bara en tidsfråga innan det lossnar. Wolves spelar bra. Man gjorde det mot Aston Villa i derbyt men fick se sig besegrade av Brighton senast. Hemma är man oftast duktiga men faktiskt ofta förlorat och gått kräftgång. Likt Hudds – Derby är X2 kul att testa här.

comments powered by Disqus