Mousesports ”Christians” Stryktipskrönika V.39

11 rätt, 11 rätt och sedan 12 rätt. Så är facit dom tre senaste Stryktipsomgångarna och snart måste väl ändå 13 rätt sitta? Oavsett. Det är en kul trend man ligger inne med och man kan alltid hoppas det håller i sig. Åtta matcher från The Championship är att vänta idag och det är såklart […]

11 rätt, 11 rätt och sedan 12 rätt. Så är facit dom tre senaste Stryktipsomgångarna och snart måste väl ändå 13 rätt sitta? Oavsett. Det är en kul trend man ligger inne med och man kan alltid hoppas det håller i sig. Åtta matcher från The Championship är att vänta idag och det är såklart alltid svårare att tippa andraligan än Premier League. Oavsett. Det är även två allsvenska matcher att ta i beräkning. Guldjagande Malmö FF och sedan ett avsågat Falkenberg står på menyn. Förra veckan var det 512 rader som gällde. Idag går vi tillbaka till 384 rader reducerat till 100. Lycka till och trevlig läsning

namnlos

1. Hull – Chelsea               2

Hulls spel har kommit av sig helt efter två raka vinster och nu är man segerlösa sedan dess. Nio insläppta på dom två senaste mot Liverpool och Arsenal och nu väntar ännu ett tungt namn i Chelsea som ska försöka vinna igen. Man har fyra raka i alla turneringar utan en vinst under ordinarie tid och mot Arsenal hade man faktiskt inte en chans. Nu är det dags att studsa upp igen och även om Chelsea har blivit för stor favorit är det här en typiskt match man kommer vinna. Jag tror på en stabil 2-0 seger.
I Chelsea saknas fortfarande John Terry och den viktiga Elmohamady är avstängd i Hull.

2. Sunderland – West Bromwich         X

Jag trodde starkt på WBA i förra mötet med Stoke men det dröjde till tilläggstid innan Rondon fixade 1-1 men X2 satt fint oavsett. Sunderland hade 2-0 hemma mot Palace men fick ge sig med 2-3 när Palace gjorde en riktigt stark vändning. Här tror jag dock att man är närmare seger än mot Palace eller i alla fall poäng. Alla vet att Sunderland är djupt nere i en svacka men nån gång ska det väl vända? Oavsett. 1X lockar mer här än X2. Sunderland har en mängd skador dock att ta i beräkningen men så länge Defoe är med så har Sunderland hopp.
Adnan Januzaj, Steven Pienaar och Lee Cattermole kommer saknas medan Saido Berahino är tillbaka för WBA vilket helt klart är plus.

3. Watford – Bournemouth           1

Efter två raka segrar fick Watford ge upp borta mot Burnley där Burnley faktiskt helt klart var det bättre laget. Nu kommer en mer passande uppgift i Bournemouth som helt klart inte ska underskattas men som är sämre på bortaplan än hemmaplan. Watford har en del skador och det på en del nyckelspelare vilket kan ställa till det.
Janmaat missar matchen och även Craig Cathcart och Miguel Britos. Kaboul kan vara tillbaka men det är osäkert.
För Bournemouths del så är Joshua King på väg tillbaka men spelar nog inte. Jag väljer att spika Watford men krysset ska snabbt med.

4. West Ham – Middlesbrough            X

West Ham mår inte bra just nu och förlorade mot Saints senast hemma med 3-0 och det är så klart inte acceptabelt. Nu ger dock Bilic samma elva chansen mot Boro för att kunna revanschera sig. West Ham störs av skador och saknar återigen Havard Nordtveit, Aaron Cresswell, Andy Carroll, Andre Ayew och Difra Sakho. Middlesbrough som började piggt har faktiskt darrat av lite men spelet ser ändå helt okej ut. Man kan faktiskt ställa till med problem här om man får första målet och kan helt klart fixa ett kryss. Jag tror dock inte West Ham förlorar återigen.

5. Brentford – Wigan            1

Brentford går bra nu och klättrar uppåt i tabellen. Man slog Reading i veckan med hela 4-1 och det var starkt. Wigan som inte vunnit sedan i början på säsongen fick med sig 2-1 hemma mot Wolverhampton sedan EMs hjälte Will Grigg avgjorde i slutet. Det var deras andra seger för säsongen och den kom lägligt att lämna den absoluta botten.
Jag tycker dock att Brentford inte riktigt är värda nästan 70 % och måste lägga till krysset.
Varken Brentford eller Wigan har några nya skador att ta upp.

6. Bristol City – Nottingham            1

Det blåser positiva vindar just nu för Bristol City som slog Fulham borta med hela 4-0 senast. Innan dess en klart 1-0 seger över Leeds. Nu väntar Nottingham som är lite svårspelade men är fortfarande segerlösa på bortaplan och har inte vunnit på en månad. Bra spik till bra procent för ett Bristol som faktiskt går bra just nu. Lee Tomlin saknas för Bristol vilket är ett ganska stort minus. Upp till bevis om man klarar det.

7. Ipswich – Huddersfield            X

Jag tyckte Ipswich var på gång för några omgångar sedan men man har faktiskt inte gjort det jag förväntade mig. Att spela bra, resa sig och fortsätta på en bra trend. Man måste som sagt få fart i anfallsspelet. Bakåt ser det så klart bra ut. Huddersfield går bra och vann senast mot Rotherham. Nu spelar man borta och även om man är sämre borta än hemma så har man tagit fina skalper. En tung trio är tillbaka för Huddersfield som var avstängda senast. Bla Van La Parra, Mark Hudson och Chris Lowe. Krysset är U-tecknet men jag chansar att ta med Hudds istället för Ipswich.

8. Preston – Aston Villa                 X

Preston har kryssat en match i årets säsong medan Aston Villa har kryssat hela 7 stycken på 10 matcher. Man släpper in målen alldeles försent och har faktiskt tappat segrar i 90 minuten för ofta. Kommer vändningen nu? Jag tror det men tar så klart med krysset oavsett. Aston Villa har på pappret ett grymt anfall och får man igång allt så kan det bli en kul höst samt vår. Preston är inte mycket rent spelmässigt men fått med sig några resultat nu på slutet. Det här ska nu Aston Villa ta. Det är dags. Leandro Bacuna saknas i Villa medan Preston testar Jermaine Beckford och Paul Gallagher sent.

9. Reading – Derby              1

Äntligen satt det för Derby som inte gjort någon glad. Nu slog man ett svagt Cardiff med 2-0 och det måste varit bra för självförtroendet. Tränaren har hamnat i onåd med styrelsen så just nu styr den assisterande. Så det blåser kanske inte helt positiva vindar i Derby. För Readings del är man obesegrade på hemmaplan men åkte på en pump borta mot Brentford senast. Ett intressant möte här men jag tror mer på Reading fortfarande. Derby har lite mer att bevisa faktiskt. Tungt namn återkommer i Reading då deras viktiga spelare är tillbaka. Garath MaCleary men Tyler Blackett är fortfarande avstängd.

10. Rotherham – Newcastle               2

Newcastle har just nu över 70 % som ett bortalag i The Championship och jag kan inte minnas när det hände senast. Nu tar man emot jumbon som inte alls fått till det och är hopplöst sist. Newcastle blandar och ger men vände starkt mot Norwich när man avgjorde med 4-3 i den 96 minuten. Det ska sägas att 3-3 gjordes i den 95. Ganska bra va. Krysset måste dock med här tycker jag. Alla kan slå alla i den här ligan och över 70 % är inte värt en spik just nu.
Positivt för Rotherham är att deras nyckelspelare Lee Frecklington är tillbaka och han har redan blivit hyllad av sin tränare för den bäst tränade. För Newcastles del saknas ingen ny och kan ställa upp med samma elva som mot Norwich. s

11. Sheffield W – Brighton           X

Riktigt tungt möte mellan två lag som gjorde en svag inledning på säsongen men verkligen spelat upp sig. brighton har fyra nollor på dom fem senaste men kommer till spel utan sina bästa centrala mittfältare. Sheff W som alltid är ett tufft lag på hemmaplan förlorar sällan på hemmaplan men man var som sagt illa ute mot Nottingham senast. Avgjorde återigen på tilläggstid och man får inte bla slarva mot ett lag som Brighton för då är risken stor att man inte vänder. Krysset ska med här.

12. BK Häcken – Malmö FF                  X

Häcken spelade senast 0-0 mot Sundsvall på bortaplan men man borde vunnit. Nu ska man ta sig an Malmö FF som har mängder med skadeproblem och hade lite svårt att slå Helsingborg i derbyt. Positivt är att Adu är tillbaka och nu är Eikrem och Rosenberg bla saknas så behövs han. Häcken är dock en mardröm för Malmö FF som inte vunnit här sedan 2005. Norrköping som slåss med om guldet har AIK borta men vinner man här så gör man det riktigt bra. Ingen känn på vem som kommer vinna här utan helar den. Den som vågar kör helt klart 1X men jag vet att Malmö FF är tunga och brukar göra jobbet.

13. Östersund – Falkenberg           1

Falkenberg är redan i Superettan och kan kanske spela utan press och bara slappna av. Dock är man inte så vassa på konstgräs och Östersund borta är en riktig svår nöt att knäcka. Oavsett om Östersund går upp i procent (Över 80 %) Så tror jag man vinner här. Spik.

comments powered by Disqus