Mousesports ”Christians” Stryktipskrönika V.36

Då var vi tillbaka igen med Stryktipskrönikan efter en helgs paus pga landslagsuppehåll. Det har som sagt varit VM-kval och där Sverige med det nya landslaget utan Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Isaksson m.m samt Hamren har tackat för sig. Det blev 1-1 mot Holland och det får ses som helt okej även om det saknades […]

Då var vi tillbaka igen med Stryktipskrönikan efter en helgs paus pga landslagsuppehåll. Det har som sagt varit VM-kval och där Sverige med det nya landslaget utan Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Isaksson m.m samt Hamren har tackat för sig. Det blev 1-1 mot Holland och det får ses som helt okej även om det saknades mycket. Ett landslag att tro på och under uppbyggnad. För våra vänner i England så slog man Slovakien på bortaplan i den 95 matchminuten genom Lallana och det ger Sam Allardyce lite andrum. Världens mest överskattade landslag fortsätter att ha det väldigt svårt. Nåväl, dags för kupongen igen som idag är på 384 rader reducerat till 100. 3 U är det som gäller. Trevlig läsning.

namnlos

1. Liverpool – Leicester                       1

Två lag slog Leicester förra året och det var bla Liverpool på hemmaplan mot Leicester. 1-0 blev det. Nu möts man igen och Liverpool känns knappast svagare än förra året. Dock har man börjat serien lite svagt. Tänker främst på 0-2 borta mot Burnley och att man kanske borde vunnit mot Tottenham när man hade en 1-0 ledning. Nu hemmapremiär mot ett Leicester som helt klart börjat säsongen godkänt. Nu tror jag Liverpool blir för svåra och vinner premiären på ett ombyggt Anfield. Spik.

2. Arsenal – Southampton                 1

Nästan bud på gardera Arsenal men man gjorde det väldigt bra senast mot Watford när man slog dom med 3-1. Innan dess så har man inte imponerat men Arsenal brukar vara en så kallad slow starter. Saints som tappar halva sitt lag inför varje säsong har ännu inte vunnit och jag tror inte man gör det här heller.

3. Bournemouth  – West Bromwich          X

Svårtippad match mellan två lag som lär infinna sig i mitten av tabellen, vad jag tror i alla fall. Bournemouth som har gjort det bra i dom tre matcherna man spelat har inte riktigt fått den utdelning man hade hoppats på men nu kommer en mer passande uppgift. Wilshere som är inlånad från Arsenal kan bli en positiv injektion. WBA är dock ett bra lag i år och verkar kunna störa alla. Att man kan få med sig en pinne här är ingen omöjlighet.

4. Burnley – Hull             X

Hull tog två raka segrar mot bra motstånd innan festen förstördes hemma mot Manchester United då man förlorade med 1-0 på tilläggstid. Synd men nu får man ladda om mot Burnley som verkar vara favorit här. Visst man slog Liverpool i en ren motivationsmatch men i premiären mot Swansea samt senast mot Chelsea såg det väldigt väldigt tungt ut. Hull har ett bra lag och verkar kunna störa alla så här i början. Burnley vet vi kan sprattla till. Säsongens första helgardering blir det för mig här.

5. Middlesbrough – Crystal Palace           2

Boro har ännu inte förlorat i årets Premier League och man är ingen slagpåse så här i inledningen. Palace däremot är som vanligt. Man är ett uselt hemmalag även om man fick dit en kvittering i den sista minuten mot Bournemouth senast. Nu är det bortaplan och man hoppas att bla Benteke ska ge tyngd i anfallet. Cabaye saknas för Palace vilket är ett minus men jag tror och vet att Palace är bra på resande fot och faktiskt tar jag bort (lite konstigt) och chansar bort Boro från kupongen.

6. Stoke – Tottenham            2

Stoke har inte börjat bra den här säsongen och lite som förra året så lider man av väldigt ojämna prestationer. Tottenham har  börjat helt okej och har ännu inte förlorat men spelet har ännu lyst med sin frånvaro. Viktigt dock att kunna spela dåligt och ta poäng för sedan få in formen och vinna. Tottenham kan absolut vinna här. Man är betydligt bättre på alla punkter men vi som följer Premier League vet hur svårt det är att spela borta mot Stoke. X2 ska räcka.
Se dock upp för Bony. Från Manchester City kommer en målfarlig anfallare.

7. West Ham – Watford             1

West Ham har har blivit en stor favorit i detta derby. Nästan 70 % mot ett Watford som faktiskt har spelet med sig men inte riktigt fått utdelning. Dels för man läcker bakåt. West Ham som har en seger vilket kom turligt i en usel match mot Bournemouth och att efter Bournemouth fått rött har en del skador att kämpa med samt sitt spel. Jag väljer att kasta in krysset här just pga det.

8. Derby – Newcastle            2

Newcastle har fått upp farten nu och stormar fram mot toppen. Nu ska man dock ta sig an en svår bortamatch i Derby som ännu inte riktigt levererat. Endast en seger när man förväntar sig att Derby ska vara mycket högre upp. Vi vet dock att det är långt ifrån över och det är efter jul man kan se vissa tendenser. 41 % på Newcastle utan några direkta skador ska vinna här. Alltid svårt att spika bortalag i The Championship men Newcastle är ett undantag.

9. Fulham – Birmingham             1

Fulham har överpresterat lite såhär i inledningen men man gör det fortsatt bra. Man har sålt av sina bästa målskyttar och nån gång kommer ”det här flytet” som många menar att upphöra. Man är dock obesegrade och det väger tungt. Birmingham är ett ojämnt lag sm kan förlora mot alla och vinna mot alla. Man är dock lite som Palace, ett bättre bortalag än hemmalag. Man slog senast Norwich med klara 3-0 och kan man göra om det slår man Fulham på bortaplan. Kul att ha med 2:an.

10. Leeds – Huddersfield           X

Ett av The Championships mest laddade matcher. Leeds mot Hudds är ett derby utan dess like. Här vann Hudds senast och inte blir det bättre för Leeds att Hudds verkligen börjat säsongen bra och leder ligan. Leeds är det bättre laget i grunden men som vanligt att man svårt att få till en röd linje i sitt spel samt i resultaten. Jag utgår från krysset men Hudds form gör att 2:an kommer med istället för 1:an.

11. Preston – Barnsley           2

Jag chansar med att spika Barnsley här vars målskytte (12 mål) verkligen imponerat. Hemmaspelet har varit grymt men på bortaplan har det varit tuffa uppgifter. Nu väntar en bra uppgift när man gästar Preston. Preston som avslutade förra säsongen väldigt starkt och hade faktiskt snudd på en playoff har inte alls imponerat varken spelmässigt eller resultatmässigt i en enda match. Alla tecken om du har råd. Ett viktigt möte för dom båda men jag känner att spiken på Barnsley är värd att chansa.

12. Sheffield W – Wigan                1

Sheffield W är ett topplag och bör vara ett lag för den absoluta toppen. Nu har man dock inte börjat så bra som det är tänkt men ska man få kontakt lite med toppen är Wigan en bra motståndare att vinna över. Wigan har börjat bra som nykomling men här tror jag det tar stopp. Dock är jag inte helt övertygat att detta är en spik. Skiljer bara 1p i tabellen och även om man är ett grymt hemmalag (Ugglorna) så har man redan förlorat i år just på ”The Hill”

13. Elfsborg – Kalmar FF             1

Elfsborg jagar plats i Europa med ett ungt hungrigt lag men det är för många poäng upp i mitt tycke och på Borås Arena är det inte många som vinner över dom. Kalmar FF är helt okej men väger för lätt just på konstgräs samt att man inte är bättre än vad tabellen visar. Elfsborg har sålt av en del spelare men har fortfarande en bra bred trupp.
Kalmar som har drabbats av en enorm massa skador  i år börjar få tillbaka viktiga nyckelspelare däribland Elm-trion. Snudd på 1X men stannar vid 1:a

comments powered by Disqus