Måndag morgon – Matchdag

I kväll är det fullt allvar med match mot Irland. Det är ganska så tomt på gatorna runt Stade de France men polisen har tömt gatorna på bilar och satt upp vissa avspärrningar. De står vid varje infart och avvisar bilar. På krogarna runt stadion är det fullt arbete med att få pubarna i ordning […]

I kväll är det fullt allvar med match mot Irland. Det är ganska så tomt på gatorna runt Stade de France men polisen har tömt gatorna på bilar och satt upp vissa avspärrningar. De står vid varje infart och avvisar bilar. På krogarna runt stadion är det fullt arbete med att få pubarna i ordning för den stora händelsen. Man håller på att köra fram öltunnor och göra i ordning serveringsdiskarna.

IMG_2897[1]   IMG_2906[1]

Hotellfrukostar är klart överdrivna så Tor och jag går ner till det lokala bageriet för att ingjuta en diger frukost. Frankrike är baguetternas land och det smakar otroligt gott med nybakad sådan. Själv väljer jag en mörk baguette, då jag råkat skaffa mig diabetes, med soltorkade tomater och mozarella.

IMG_2902[1]   IMG_2898[1]

På väg tillbaka till hotellet ser vi lite svenska supportrar och inga irländska diton, vilket bådar gott. Jag och Tor har givetvis matchställ på oss. Och var inte rädd för i kväll. Paris är faktiskt Zlatans hemmaplan och han dyrkas lika mycket här som i Malmö. Mitt matchtips är 0-2 men mitt hjärta säger 0-3. Mål av Zlatan, Berg och Forsberg. Jag kommer med fler rapporter och bilder efterhand som folk börjar strömma in.

IMG_2903[1]   IMG_2905[1]

IMG_2907[1] IMG_2908[1] Tor är på G

Salut!

comments powered by Disqus