Garpes Boxingday-krönika

Garpes Boxingday-krönika   God Fortsättning på julen alla läsare. Som traditionen bjuder så kommer jag här med min Boxingday-krönika. Det är flera storfavoriter på kupongen och de flesta va dessa lär gå. Det uppvägs dock av att det är en jackpott på 15 miljoner. Jag kan se främst Aston Villa missa men det finns risk […]

Garpes Boxingday-krönika

 

God Fortsättning på julen alla läsare. Som traditionen bjuder så kommer jag här med min Boxingday-krönika.

Det är flera storfavoriter på kupongen och de flesta va dessa lär gå. Det uppvägs dock av att det är en jackpott på 15 miljoner.

Jag kan se främst Aston Villa missa men det finns risk för såväl Chelsea och Arsenal.

Lyck till!

Garpe

 

 1. Arsenal-West Bromwich        1X M                                 

Arsenal har gjort det bra i år men ibland tappar de konceptet och har det klart bästa laget på papperet. Albions kunde tagit poäng på Stamford Bridge och kan överraska. Det är dock tveksamt om man kan göra det på Empire. Aaron Ramsey testas sent. Evans kan vara tillbaka i West Bromwich. Ta med krysset om du har råd.

 

 1. Burnley-Middlesbrough              1X

På Turf Moor är Burnley fantastiskt bra och alla motståndare har problem där. Middlesbrough har spelat bra men har inte haft turen med sig. Man har ett bättre lag än Burnley men ska nog vara glada för en poäng. Gudmonsson är tillbaka i Bornley och det är ett stort plus, men Lowton är avstängd. Fischer är knäskadad för M´Boro och missar matchen. Burley var en tänkbar spik men man har bara förlorat 1/7 på Turf Moor. Krysset med på mi kupong.

 

 1. Chelsea-Bournemouth              1X

Conte har, liksom han gjorde med Juventus, gjort ett fantastiskt bra arbete med Chelsea. Frågan är när de ska tappa poäng? Varför inte här? Två av de största anledningarna till framgången saknas här i Costa och Kante. Bournemouth är svårberäkneliga och de vann senast man möttes på Stamford Bridge. Jag tar med krysset här.

 

 1. Hull-Manchester City           2

Pep laborerar med startuppställningarna som e dålig kock laborerar med goda råvaror och resultatet blir verkligen blandat. Hull borde dock vara en munsbit och jag har svårt att de hur det laget skall klara sig kvar till nästa säsong. Phelan och Mason är tillbaka i Tigers men man saknar Hernandez. Fernandinho är tillbaka i City. Sterling avgör?

 

 1. Leicester-Everton                  X2

Leicester vann ligan ifjol och det kan mycket väl bli så att de blir första laget att vinna ligan en säsong och degraderas den följande, för man spelar inte bra just nu.Everton är ett bättre lag men man behöver trepoängare med start här. Det kan vara noterbart att Leicester faktiskt bara har en hemmaförlust. Drinkwater kan vara tillbaka från skada för rävarna men man har Vardy, Huth och Fuchs avstängda. Jagielka är tillbaka från avstängning i Everton men McCarthy är skadad.

 

 1. Manchester United-Sunderland                      1

I början av Zlatans karriär blev han ofta beskylld för att inte ta sitt ansvar och dålig moral. Vi som följt honom genom åren vet istället att det är precis de två sakerna som är hans största tillgångar och dessa har han tillfört Manchester United. Att han dessutom gör några mål lyfter det laget ytterligare. Sunderland kämpar på och har spelat bra på slutet men det lär inte hjälpa här för den moral som United har nu så ger de inte upp förrän sista bollen är slagen. Mkhitaryan och Bailley är tillbaka i United. Sunderland saknar ett flertal spelare.

 

 1. Swansea-West Ham X2

Swansea ligger pyrt till trots att man gjort 8mål de två sista hemmamatcherna. Hammers har ryckt upp sig och jag tror inte de förlorar här för om så blir fallet är man indragen i bottenstriden så detta är en sexpoängsmatch. Fernandz och Ki är tillbaka i Swansea efter skador. Sakho saknas i West Ham. Öppen match som betyder mycket och där Swansea inte förlorat hemma mot Hammers sedan 1983.

 

 1. Aston Villa-Burton               1X

Aston Villa ser starka ut på papperet men är de så starka? Man var inte bra mot QPR utan det var enbart tack vare Kodija som man vann. Burton förlorade mot Newcastle men var långt ifrån utspelade. Villa ligger runt 10% för högt och ska därför garderas. Dock är man obesegrade hemma samtidigt som Burton inte vunnit borta så det räcker nog med ett kryss. Dock roterar Aston Villa här. Manbytte sex spelare mot QPR och det är snack om än fler för att spara på manskapet under denna tuffa mellanperiod. Turner är tillbaka efter avstängning i Burton liksom Beavon så bortalaget räknar med full trupp här. En varning för Burton!

 

 1. Huddersfield-Nottingham Forest                 1

Huddersfield imponerar just nu och det kan bli för tufft för ett formlöst Forest. Hade Forest spelat hemma hade jag inte spikat Huddersfield men så blir det här och jag tippar på 2-0. Hudson är tillbaka i hemmalaget som inte har några nya skador. Bendtner, Assombolanga och Lam är tillbaka i Forest.

 

 1. Ipswich-Fulham                          1X2 M

Kanske kupongens mest ogivna match? Bra for på lagen som bägge öser in mål. Frågan är då vem som gör flest? Ipswich saknar fortfarande nyckelspelare men beräknas använda samma startelva som vann borta mot Wigan. Martin är tillbaka i Fulham men man saknar Kalas. Jag helgarderar här.

 

 1. Preston-Leeds       1X                

Även det här en tuff match med svårspelade Preston och formstarka Leeds. Krysset ligger nära till hans men med viss favör på Preston. Dock kan Woods vara tillbaka i Leeds och då tror jag de tar det med ett par mål av honom. Även Hernandez och O´Kane kan vara tillbaka för Leeds.

 

 1. Reading-Norwich 1

Kanariefåglarna har haft svårt att vinna sina matcher vilket gjort att de ligger långt ifrån den förstaplats som alla trodde de skulle ta före säsongen. Däremot har Reading gått fantastiskt bra och ligger trea med bra form. Dessutom har man bara en enda förlust hemma vilket gör att jag spikar dem här. Williams och Swift är tillbaka i Royals och skadeläget ser verkligen ljust ut. Alex Neil som är coachför Norwich kan komma att sparkas här om man inte vinner och med  den pressen brukar man förlora.

 

 1. Wolverhampton-Bristol City    1X

Bristol är ett lag som jag inte tycker är kompetent nog för att spela i serien men faktum är att de ligger före Wolves. Hemmalaget har dock börjat få lite mer ordning på spelet och bör vinna detta och då går man också förbi Bristol i tabellen. Oniangue kan spela sn första match för Wolves efter en lång tids skada. O´Neil och Ekstrand kan spela för City och när det gäller målvakten Fielding samt Smith så är det 50/50 om de kan spela.

Rättning: http://liverattning.se/1×2/2016-12-26/stryktipset/kronikan

R 0-7-16 M 96 rader

comments powered by Disqus