Europatipskrönikan i sista stund 11/5-16 av Christian ”Mousesports”

Här är vi igen, Europatipskrönikan i sista stund. Vilken fin kupong vi har att se framemot. Nu kan det avgöras om Sunderland stannar kvar i högsta eller om Norwich och Newcastle får en sista chans på lördag. Klart är det dock att Norwich måste vinna annars är det byebye och sejouren blir bara ettårig. Annars […]

Här är vi igen, Europatipskrönikan i sista stund. Vilken fin kupong vi har att se framemot. Nu kan det avgöras om Sunderland stannar kvar i högsta eller om Norwich och Newcastle får en sista chans på lördag. Klart är det dock att Norwich måste vinna annars är det byebye och sejouren blir bara ettårig. Annars har vi att se framemot en fin Svensk omgång i Superettan och vi avslutar med en fransk match och lite norska i match 12-13. Mycket nöje och trevlig läsning.

Namnlös

1. Liverpool – Chelsea              X

Liverpool har bara ett mål i sikte just nu och det är Europa League finalen mot Sevilla nästa onsdag. Nu ska det dock spelas för hedern och Chelsea kommer på besök som spelat helt okej på slutet men inte har något att spela för alls. Räkna med rotationer i båda lagen men främst Liverpool som säkert vilar en del spelare. 1X bör räcka långt här. Liverpool sprudlar av självförtroende just nu.

2. Norwich – Watford          1

Dags att vinna för Norwich som behöver även om hjälp om det ska gå vägen. Det är främst Everton som måste slå Sunderland eller spela X men då måste man vinna här. Enligt min åsikt så ska det faktiskt gå mycket Norwich väg om man ska klara sig kvar men så länge det finns tid och en chans så finns hoppet där. Tråkig procent dock men jag väljer ändå att spika hemmalaget trots att man har fyra raka utan ett gjort mål. Det är dags nu. För Watfords del så kan man se tillbaka på en riktigt bra höst men en sämre vår säsong. Det är nästa år, det svåra andra året som det gäller för tex Watford och bla Bournemouth.
3. Sunderland – Everton            1

Efter att Matic sköt in 1-2 till Chelsea i helgen så såg det tungt för Sunderland men man lyckades vända på steken och vann med 3-2. Otroligt viktig seger och skulle man vinna här så är man klara för vidarespel i Premier League nästa år. Kryss kan även se bra ut men då får inte Newcastle vinna på lördag mot Tottenham och Sunderland förlora. Kryss här och kryss på lördag kan även räcka för Sunderland med tanke på Newcastles usla målstatistik kontra hemmalaget. Jag väljer att plocka fram krysset här. 1X ska räcka långt.

4. Bordeaux – PSG            2

Trots att PSG inte har något mer än poängrekord att spela för så väljer jag ändå att spika dom borta mot Bordeaux. Bordeaux som hamnar i mitten i år kan se tillbaka på en ganska dålig säsong. PSG som faktiskt bara släppt in sex bortamål har en del skador men en frisk och en Zlatan i form tillsammans med ännu en spelare i form nämligen Cavani. Får PSG behålla dessa stjärnor även nästa säsong? Det lär vi märka under sommaren men just nu. Spelar man för rekordet. Spik 2.

5. Assyriska – AFC              X

Vilken prestation av AFC att ligga 1:a i tabellen efter sex omgångar. Assyriska dock har gjort det helt tvärtom och ligger sist med endast en seger. Özkan som har tränat värsta rivalen Syrianska förr är orolig för att väcka ”en sovande björn” i Assyriska som enligt honom själv är för bra för ligga i botten. Jag tror ändå att AFC fixar en poäng här eller kniper alla tre. Man är positivt framåt och gör även en del mål och håller tätt. X2 bör räcka långt här.

6. Degerfors – Värnamo       X

Här väljer jag att gå lite på form och känsla i Värnamo som börjat fantastiskt. Endast två insläppta mål och senast en tung seger hemma mot Assyriska, lägg där till en skön seger borta mot Ängelholm med hela 4-0. Snacka om att man gör mål samt att man inte släpper till värst mycket. För Degersfors del så kom en fin seger mot Halmstad senast och kan det ha varit starten på något nytt? Möjligen men jag vill ändå flagga för Värnamo som favorit här. Jag chansar på X2.

7. GAIS – Åtvidaberg             2

Åtvidaberg har tippats av många att trilla ur Superettan men man ser till att inte ligga i botten längre efter tre raka segrar och dessutom sju mål på dom matcherna. Här finns även goda chanser till vinst i o med att GAIS inte riktigt börjat som dom hade tänkt sig. GAIS som vill tillbaka till allsvenskan har endast vunnit en match hittills och ligger på kvalplats neråt. Dags att leverera nu. Har ingen direkt feeling för att spika Åtvidaberg, GAIS kan sprattla till och jag hoppas att det inte blir ett tråkigt kryss. Minus för GAIS är att rutinerade Björn Andersson missar matchen.

8. Ljungskile – IF Frej           1

Ljungskile har börjat med raden 2 2 2 och vid seger kan man klättra en bit upp i tabellen. Viktigt att göra det nu när jumbotippade Frej kommer på besök som har hela fem man på skadelistan och ett par till som är osäkra till spel. Förlust senast mot Syrianska och innan dess ett snöpligt tapp hemma mot Sirius. 2-0 blev 2-2. Jag ser Ljungskile som starkare här och bör ta 3p.

9. Sirius – Syrianska           1

Ska det lossna nu för Sirius? Laget som spelat tre raka kryss efter en bra inledning fick det lite att lossna målmässigt mot IK Frej men innan dess bara ett mål på dom tre senaste. Syrianska som har ett helt okej lag är ett kämpande lag och behöver nu hitta flow i sitt spel och försöka hitta vinster, det kan vända snabbt i botten som i toppen. Sirius är storfavorit och det kan jag köpa. Men med tanke på målskörden och krysshistorien så tar jag snabbt med krysset.

10. Trelleborg – Örgryte           2

Trelleborg som vann div 1 södra ganska överlägset mot tvåan Örgryte har nu börjat helt tvärtom. Örgryte som tex borde vunnit mot GAIS i derbyt ligger just nu trea och har potential att hamna ganska högt upp i år. Tunga segrar mot bla Varberg med klara 3-0 och lite snöpliga förluster som tex hemma mot Ängelholm gör att Örgryte inte kanske än ska känna sig helt säkra på att man är ett jämnt mitten/topplag. Dock är det mycket kvar och som jag sa innan har man potential och det verkar bra go i laget. Jag väljer att på lite chans spika Örgryte här som till skillnad från Trelleborg gör det bra.

11. Ängelholm – Dalkurd               2

Ängelholm, som oftast vinner mer borta än hemma tar emot Dalkurd som släppte in 2-2 senast på övertid mot GAIS. Favorit här? Ingen tycker jag även om jag väljer att framföra Dalkurd som kanske snäppet vassare just nu. Ängelholm som senast man spelade hemma åkte på pumpen mot Värnamo med hela 4-0 ska nu försöka hålla tätt bakåt och börja vinna igen. AFC var för svåra senast men man gav dom en match (3-2) Dalkurd ska man dock inte räkna bort. Sirius som man slog borta är en fin skalp och kan man spela lika bra slår man skåningarna.

12. Lilleström – Brann             2

Lilleström är storfavorit i detta möte med Brann som är nykomlingar och gjort det väldigt bra. Hela fem vinster på nio matcher och bara sju insläppta mål. Jämför det med Lilleströms 13. Dock har man sedan gjort 17 så offensiven är det inget fel på. Vem vinner då? Brann som har 13 % just nu väljer jag att ta med alla dagar i veckan. Lilleström ska vi dock inte glömma. Man är obesegrade hemma och hemmalag i norska ligan bör man alltid ha med på kupongen. Se upp för Fred Friday. Fyra mål på dom tre senaste matcherna. Något att bita i för det tuffa defensiva Brann.

13. Molde – Strömsgodset.       X

Oj, vilket möte vi har att se framemot här. Trean mot fyran vars form är helt enkelt bra. Molde som har ingen förlust på dom sex senaste hemmamatcherna och ett Godset från Drammen som har sex raka utan förlust på bortaplan. Molde känns dock vassare och även om man senast tappade 3-0 till 3-3 så visst kan det sätta sina spår och osäkerhet men det tror jag man jobbat bort på veckans träningar. Godset är dock inte dåliga och måste med.

comments powered by Disqus