Christians Stryktipskrönika V.23 Lördag

Nu lämnar vi fokus från EM och lägger blicken mot dom lägre divisionerna i Sverige. Nämligen Superettan och div 1. Okej nästan i alla fall. Match 1-2 är från EM för att fylla ut kupongen och det är samma matcher som vi kan hitta i min förra krönika ”EM-Tipset” Jag kommer kopiera texten samt tipsen […]

Nu lämnar vi fokus från EM och lägger blicken mot dom lägre divisionerna i Sverige. Nämligen Superettan och div 1. Okej nästan i alla fall. Match 1-2 är från EM för att fylla ut kupongen och det är samma matcher som vi kan hitta i min förra krönika ”EM-Tipset” Jag kommer kopiera texten samt tipsen därifrån men resterande kommer att vara helt nytt. 512 rader till 100 rader är det som gäller. Alltså ett reducerat system som vanligt och det är 3 U som gäller. Lycka till och trevlig läsning.

Namnlös

1. England – Ryssland                1

Första spiken på menyn och den får England som gick felfria i EM-kvalet. Man har fått till ett bra lag med Hodgson just nu men vi alla som följer fotbollen vet att England, som inte vunnit något stort sedan 1966 suktar efter ett guld. Finns chansen i år? Absolut men då måste alla bitar falla på plats. Vardy och Kane samt Rooney måste fungera och framförallt tror jag man måste slå Ryssland, tappar man poäng här så kan det komma in den typiska negativa engelska attityden och då kan hela EM vara förstört. Jag tror dock England vinner här. Ryssland har blivit bättre sedan Capello fick sparken men det är återigen på Rysk mark man är som bäst.  Jag tror även att skadan på Dzagoev blir för tung att hantera.

2. Wales – Slovakien             X

Jag såg som dom flesta Sveriges match mot Wales och där imponerade inte Wales för fem öre. Visst kan tog det förmodligen ganska lugnt men bakom storstjärnan Bale och Ramsey är det ganska tunt och i viss mån kan Wales skrälla. Man slog bla Belgien med 1-0 hemma och spelade 0-0 borta så fotboll kan laget. Slovakien som har Hamsik som sin stora stjärna slog bla Tyskland med 3-1 och har malt ner Spanien i EM-kvalet. Jag ser Slovakien som det bättre laget här, man har imponerat och har en bra bredd.

3. AFC United – Örgryte          1

AFC imponerar och nu har man chansen mot ett Örgryte att ta ytterligare en stark trea. Mycket tack vare att Örgryte saknar tre ordinarie spelare efter dragit på sig gula kort i förgående match då man även förlorade mot Värnamo. Örgryte inledde väldigt piggt men har tappat mark och ligger nu farligt nära botten. AFC går bra och ligger tvåa efter Halmstad. Bra spik.

4. GAIS – Sirius            X

Två lag som går väldigt bra och förlorar sällan. Nackdelen för GAIS är att man spelar för många kryss och kommer inte riktigt till skott i toppen av tabellen även om helt klart kapacitet finns. Man har endast förlorat en på dom sju senaste medan bla Sirius vände 0-1 till 2-1 hemma mot Trelleborg senast. Krysset nära till hands är givet. Sirius är dock bra på gräs (vilket man har på hemmaplan) och det har ju Gamla Ullevi. Garderar nog hellre med 2:an här än 1:an och hoppas att det går hem.

5. IK Frej – Värnamo               X

Värnamo går bra just nu och parkerar just nu precis bakom den absoluta toppen. Värnamo slog Örgryte senast med 4-2 och man gör många mål framåt. På bortaplan har man dock inte vunnit sedan den 1/5 men nu kommer en bra match att bryta den trenden eller i alla fall få med sig poäng. Frej som spelat bra mot tufft motstånd har förlorat pga man inte riktigt gör det där lilla extra. Typiskt ett bottenlag men här hemma i Täby så finns alla möjligheter för ta poäng och tom vinna. Frej spelar bra och jag blir inte förvånad om laget tar en skön 1-0 seger här. Chansar på 1X här.

6. Varberg – Degerfors              1

Varberg har blivit en ganska stor favorit mot Degerfors. Ett Degerfors som går inte som planerat och man är fortfarande fast i botten. På bortaplan släpper man in mest mål och bla förlusten mot Sirius med 6-0 svider mest. Varberg är hela 6p före Degerfors och nära 70 % känns ganska mycket men jag tror man löser det här med någon boll. Varberg har två raka segrar och nu flyter det på. Degerfors fick senast 1-1 hemma mot Ljungskile trots bra spelövertag.

7. Åtvidaberg – Halmstad           2

Halmstad som släpper in minst mål i serien samt leder serien är favorit här mot Åtvidaberg även om Åtvidaberg är helt okej just nu. Många trodde på att laget skulle åka ur men det går ändå ganska okej just nu. Senast blev det dock helt klart en tung förlust mot Dalkurd när man förlorade med hela 5-0. Dags för Roar att vända skutan igen. Halmstad får utgångstecknet men krysset ska snabbt med.

8. Akropolis – Carlstad United       1

Akropolis ligger endast en placering ovanför Carlstad United och blivit ganska stor favorit. Anledningen är att Carlstad är väldigt dåliga dåliga på bortaplan jämfört med hemmaplan. Dock fick man lite turligt med sig 3p borta mot Brage och kanske har den negativa trenden brutits när det gäller bortaplan. Akropolis är dock enormt bra på hemmaplan och har ännu inte förlorat än. Hemmaplan i dom lägre divisionerna väger tungt men så mycket bättre just nu är inte Akropolis om man ser till tabellen. Krysset ska med.

9. Forward – Brage          1

Det är lite kris i Brage efter förlusten hemma mot Carlstad i ligan. Spelet stämmer inte och det är interna motsättningar i laget. Nu får man ladda om mot Forward som går lika bra som Brage i ligan och det är ett viktigt möte som gäller. Forward är duktiga på hemmaplan och jag vet dom kan bättre än dom visat. Bra match att ta 3p och det tror jag Forward tar mot krisande Brage.

10. Västerås – Vasalund              X

Vasalund förlorade sin första match borta mot Forward senaste helgen med hela 2-0 trots bra spel. Nu ska man tampas med Västerås som jagar lagen i toppen. Västerås som siktar att ta sig tillbaka till Superettan har kanske börjat säsongen med en förlust för mycket men på hemmaplan är man bra. Räknar inte bort Vasalund helt och krysset måste nog med här. Västerås har 5/6 vinster på hemmaplan medan Vasalund har inte vunnit på bortaplan på dom sex senaste.

11. Oddevold – Utsikten            1

Vi går söderut till Div 1 Södra och till Uddevalla där Oddevold och Utsikten möts i ett litet derby. Utsikten som vann sin förra match med 4-2 hemma mot Oskarshamn är faktiskt ett bra bortalag med endast en förlust. Oddevold tog en stark seger mot Kristianstad på bortaplan med 2-1 och nu möts alltså två lag med positiv form. Vem vinner? Ingen direkt feeling även om Oddevold får U-tipset med tanke på hemmaplan. Dock tror jag Utsikten har goda chansen att även dom kan vinna.

12. Qviding – Mjällby         2

Qviding går inte bra just nu och parkerar sist i div 1. Man tog ledningen tog borta mot Trollhättan senast men klappade ihop i andra halvlek och släppte in tre baljor. Mjällby som åkte ur Superettan senast går helt okej i div 1 och senast blev det 1-1 mot Landskrona vilket får ses som okej med tanke på att Landskrona var bättre. Mjällby har en god chans att vinna här. Qviding känns lite sämre än på länge för div 1.

13. Öster – Landskrona         X

Toppmöte mellan två lag som kommer slåss om topp 2 denna säsong om inget direkt händer. Öster som hållit nollan i 450 minuter har ännu inte förlorat i år och man är nog för bra för div 1. Nu väntar Landskrona i ett snyggt och bra toppmöte. Vem vinner? Öster närmast segern men skulle Landskrona ta poäng här är det såklart väldigt bra.

comments powered by Disqus