Christians EM-Tipskrönika Omgång 2 15/6-16

Mitt under brinnande EM kommer nu omgång 2 att analyseras och även om det återstår en match kvar på den förra kupongen så är spelstoppet nu idag den 15/6 för omgång 2 och lite av omgång 3. Sverige är på menyn återigen och den här gången mot Italien. Krävs den enorm höjning av spelet och […]

Mitt under brinnande EM kommer nu omgång 2 att analyseras och även om det återstår en match kvar på den förra kupongen så är spelstoppet nu idag den 15/6 för omgång 2 och lite av omgång 3. Sverige är på menyn återigen och den här gången mot Italien. Krävs den enorm höjning av spelet och inställningen om det ska bli några poäng. Vi börjar direkt. 384 rader är den här krönikan på, reducerat till 100 rader. Trevlig läsning.

Namnlös

1. Rumänien – Schweiz                 X

Rumänien höll det nästan i premiären och med lite tur hade man haft ledningen men bollen ville inte in. Även om Frankrike inte riktigt var så bra som väntat så räckte det genom Payets långskott för hindra att Rumänien tog med sig 1p. Nu ska man ta sig an Schweiz som har ett bra lag men som såg skakiga ut mot Albanien. Att Rumänien kan kriga till sig en poäng här för sedan avgöra mot Albanien finns goda möjligheter till.

2. Frankrike – Albanien              1

Över 90 % har nu Frankrike med sig in i omgången och det kan tyckas är för mycket i ett EM. Dock är Frankrike så pass bra att man ska vinna det här, man vann premiären, man kan slappna av och spela lugnt här men ändå vinna och vara 100 % säkra på avancemang och tom chans att vinna gruppen. Albanien kommer nog inte göra bort sig men det krävs lite mer av dom och frågan är om det kommer gå. Inställningen lär det inte bli något fel på.

3. England – Wales                 1

England slog inte Ryssland i första matchen och fick nöja sig med ett kryss trots spelövertaget. På tilläggstid så nickade Ryssarna in 1-1 och nu väntar Wales i ett litet derby som vann sin match mot Slovakien. England imponerade mer än Wales gjorde mot Slovakien men Wales kommer göra allt för sno åt sig en poäng vilket dom kan helt klart göra.

4. Ukraina – Nordirland           1

Nordirland var inte bra mot Polen men försvarade sig väldigt effektivt och bra. Man fick dock ge sig med uddamålet och nu behöver man höja sig lite mot Ukraina och helt av allt vinna. Jag tror dock inte skrällen kommer här och väger in Ukraina bra som hade tom kunnat få med sig 3p mot Tyskland i förra omgången men fick se sig besegrade rättvist med 2-0. Vinst här och det kan bli ett spännande möte med Polen i sista matchen.

5. Tyskland – Polen               1

Tyskland med det unga landslaget och en oprövad backlinje hade det tufft mot Ukraina men som så många gånger tidigare börjar stornationerna det lugnt för jobba sig in i turneringen. Polen imponerade mot Nordirland även om man inte riktigt fick till dom heta chanserna. Nu måste man få till det eftersom Tyskland lär inte öppna upp sig särskilt mycket här. Kryss är bra för båda men ska något lag vinna är det Tyskland

6. Italien – Sverige              1

Det är dags för Sverige att höja sig efter den direkta pinsamma matchen mot Irland. Nu kan man förlora här och hoppas på kryss i Belgien mot Irland men för nog gå vidare från gruppen krävs det minst en seger mot Italien eller Belgien. Italien spelade bra mot Belgien och försvarade sig som man brukar göra. Dags för Sverige att höja sig, spela taktiskt och då är det givet vi kan ta en pinne.

7. Tjeckien – Kroatien              X

Nästan tog Tjeckien med sig 1p mot Spanien men fick ge sig i den 87 minuten. Synd men sådan är fotbollen. Kroatien spelade väldigt bra mot Turkiet och vann med 1-0 genom ett bra avslut av Luka Modric. Kroatien är favorit här men med tanke på att Tjeckiens försvar var väldigt stabilt i 87 minuter så får dom med sig ett kryss. Det var trots allt ett långskott på lite tur som gjorde Kroatien vann.

8. Spanien – Turkiet           1

Spanien har inte det där fina tiki taka längre utan försöker köra en mer total fotboll likt Tyskarna gör och det funkar ibland. Det dröjde dock till slutet av matchen innan man vann mot Tjeckien men likt andra storlag så tror jag man höjer sig ju längre det går. Turkiet var inte dåliga mot Kroatien men ganska uddlösa framåt. Nu behöver man göra det bättre av det hela mot Spanien men räcker det? Tvivlar.

9. Belgien – Irland                1

Belgien fick inte hål på Italien och förlorade med 2-0. Nu behöver man slå Irland som jag tycker inte egentligen var så bra mot Sverige utan det var mer Sverige som gjorde Irland bra genom dra ner på tempot. Ett tempo Belgien inte lär dra ner på. Drömmen är så klart kryss här om Sverige skulle förlora. Sedan slår vi Belgien (önsketänkande) Annars en Belgisk seger hade varit bra. Då kan vi nog räkna bort Irland helt.

10. Island – Ungern                     1

Ungern har tagit EMs största knall hittills och det var genom att besegra Österrike med 2-0. Nu ska man möta Island som heroiskt fick med sig 1p mot Portugal. Frågan är dock vem som tar det här. Skulle Ungern vinna igen så har man gjort det omöjliga. Skulle Island vinna är man i stort sätt klara för slutspel. Jag tror mer på Island här som verkar ha ett mer kompakt lag. Vi ska dock inte underskatta Ungerns försvar som såg bättre ut än Islands mot Portugal.

11. Portugal – Österrike         1

Imponerande spel av Portugal mot Island och helt klart lite oflyt man inte fick med sig alla 3p. Skärpan fanns inte riktigt där men jag tror det blir bättre nu mot Österrike som dels gjorde en bra match mot Ungern men brände för mycket. Risk för kryss här med men jag väljer nog att ta med det.

12. Rumänien – Albanien                    X

Tillbaka till Rumänien och Albanien som vi inte riktigt vet har förlorat eller vunnit sina matcher i omgång 2. Säg att Rumänien kryssa mot Schweiz och Albanien förlorade så lär den här matchen avgöra allt och det mesta. Jag tror inte Rumänien dock viker ner sig och förlorar mot Albanien. Visst ett kryss kan gå vägen men inte mer.

13. Schweiz – Frankrike               2

Förmodligen är båda lagen klara för slutspel men Frankrike går för gruppsegern. Man tar en seger här mot ett skakat Schweiz som inte kommer upp i den nivån man borde ha med tanke på alla spelare. Alltid svårt att se in i framtiden. Det vore så klart kul om man hade helt fel och Albanien vann samt Rumänien och alla stod på 3p. Men det vore ju konstigt om det hände.

comments powered by Disqus