Christian ”Mousesports” Stryktipskrönika V.41

Då är vi tillbaka med ännu en krönika. Landslagsuppehållet är över och nu har vi Premier league samt The Championship på menyn. Skönt det tycker jag så vi slipper dom allsvenska mötena i slutet på kupongen. Tips SM närmar sig också med stormsteg. Glöm inte att anmäla dig. Vem vet? Det kanske är just du […]

Då är vi tillbaka med ännu en krönika. Landslagsuppehållet är över och nu har vi Premier league samt The Championship på menyn. Skönt det tycker jag så vi slipper dom allsvenska mötena i slutet på kupongen. Tips SM närmar sig också med stormsteg. Glöm inte att anmäla dig. Vem vet? Det kanske är just du som kammar hem förstaplatsen. Jag ska göra det enkelt. 256 rader reducerat till 100 är det som gäller denna gång. Vi har några favoriter som tex Arsenal och Manchester City men även några favoriter som jag tycker är i fara. Här kommer min analys.

namnlos

1. Crystal Palace – West Ham                   X

Palace har fått upp farten innan landslagsuppehållet och Benteke visade målform. Kanske inte mot det bästa motståndet i Gibraltar men även innan dess så målade han och det kan Palace behöva. För West Ham går det tyngre och frågan är när tålamodet är över för ledningen om Bilic. Ju längre tiden går så kommer dock skadorna att minska och man har en hög kapacitet att vara högre upp i tabellen. Palace är som vi vet inget bra hemmalag. Men att dom ska minst fixa kryss här tror jag på. Scott Dann missar ännu en match för Palace medan i West Ham så saknas ett flertal spelare.

2. Arsenal – Swansea                    1

Giroud och Ramsey kommer saknas till detta möte där Arsenal har denna samt CL-hemmamatch i fokus när man ska hänga på toppen. Arsenal som började ligan svagt har trummat igång nu ordentligt och spelar faktiskt en kul fotboll där det verkar vara harmoni i truppen. Swansea hade 1-0 hemma mot Liverpool senast men fick ge sig med 2-1. Tränaren i Swansea fick gå och frågan är nu hur effekten blir av ett tränarbyte. Senast Swansea vann var i premiären mot Burnley.

3. Bournemouth – Hull              1

Riktigt kul att se Bournemouth nu. Efter en trög inledning har laget gått väldigt bra och var ytterst nära alla 3p borta mot Watford senast men trots 0-1 och 1-2 så slutade matchen 2-2. Hull däremot går tyngre nu och har inte vunnit sedan i mitten på augusti. Harry Arter som är given i Bournemouth kommer saknas här medan Hull inte har några nya skador att rapportera om. Jag tror dock att Hull kan fixa minst en pinne här. Bournemouth är målsnåla hemma och brukar om dom avgöra göra det sent.

4. Manchester City – Everton           1

Riktigt kul möte mellan två lag som går bra i Premier League just nu. Pep och hans City fick sin första förlust när man förlorade mot Tottenham med klara 2-0 senast och hur studsar man upp nu? Hur mycket påverkar det att De Bryune är borta? Everton trummar på men ska man räcka till här? Lukaku är i form och kan störa ett ganska ibland darrigt City försvar. Ni som kan. Tar med krysset.

5. Stoke – Sunderland                  X

Ett riktigt bottenmöte mellan två lag som inte ännu vunnit i Premier League. Stoke läcker och har inte direkt varit nära en seger medan Sunderland har varit där o nosat men alltid fallit på mållinjen. Nu ska lagen mötas och jag ser detta som en typiskt ångest 1-1 match och drar iväg med att lägga kryss som utgångstecken. Stoke får 1:an mest pga hemmaplan och att man är starka där när det väl gäller. Stoke väntar på att Bony får fart i målskyttet. Sunderland lever på en gubbe och det är Defoe

6. West Bromwich – Tottenham             2

Det är kul att se Tottenham trumma på trots alla skador. Min Son som blev månadens spelare var helt lysande i segern mot Man City och får fortsatt förtroende här. WBA är duktiga och har besegrat Tottenham förr på hemmaplan men jag tror att man max fixar ett kryss här. West Bromwich är svårslagna och ska inte underskattas.

7. Aston Villa – Wolverhampton        1

Derby i Birmingham mellan två lag som går si och sådär. Villa har nio raka utan vinst och kryssar mer än man vinner medan Wolverhampton spelar en väldigt bra fotboll men har inte fått resultaten med sig. Villa har ny tränare. Gamla Hull-coachen Steve Bruce och kan han få ordning på skeppet så kommer Villa klättra. För laget har man helt klart. Nu är det derby och allt kan hända men ska verkligen Villa förlora detta? 1X.

8. Barnsley – Fulham            1

Jag har alltid gillat Barnsley och laget har faktiskt gått bättre än förväntat. Kanske är en dipp på gång när man tar emot ett väldigt bra bortalag i Fulham. Fulham är lite som Palace. Man vinner och har bra form borta men hemma är man helt borta. Barnsley däremot brukar ta sina segrar hemma och får en chansspik här. Ni som har råd eller vågar så är Fulham faktiskt en kul spik.

9. Blackburn – Ipswich            X

En favorit i fara är Blackburn som släppt in dubbelt så många mål som Ipswich samt har redan hela sju förluster i ligan. Nu ska man spela tre matcher på sju dagar så det kommer bli tight för Blackburn. Ipswich har hamnat i en måltorka och har fyra raka utan gjorda mål men spelet ser lovande ut. X2 lockar mer här.

10. Brighton – Preston            1

Brightons viktiga mittfältare Beram Kayal är skadad och missar mötet mot Preston. Brighton som går bra just nu har fyra poäng upp till Huddersfield och laget satsar verkligen mot Premier League i år. Preston som slog Villa senast har fått tillbaka sina viktiga målskyttar i Beckford bla och det är viktigt. Finns skrällen här? Kanske. Men Brighton får min spik ändå.

11. Derby – Leeds            X

Derby har varit en besvikelse så här långt och har bara vunnit två matcher. Leeds har vunnit mer än dubbelt (5) och satsar mot Premier League i år. Starten har väl varit sådär men det finns kapacitet i laget. Vi har dock hört det här förr men att Leeds ska vara underdogs i den här matchen köper jag inte. Spelet har sett bra ut, bättre än hos Derby och jag drar till med X2.

12. Newcastle – Brentford             1

Newcastle som ska ta klivet upp i år har ibland helt plötsligt förlorat hemma. Dels mot Huddersfield och inte så längesedan mot Wolverhampton. Dock har man blandat och gett och tex krossat QPR med hela 6-0 på bortaplan. Brentford är ett duktigt lag och varför skulle inte dom kunna skrälla? Oavsett om man har den bästa truppen så ska det även fungera. Istället för skräll på Preston så tar jag med Brentford här.

13. QPR – Reading              2

Sju raka utan seger, inget som stämmer. En del skador samt att Hasselbaink har blivit indragen i muthärvan så är inte harmonin på topp hos hemmalaget. Reading däremot står för en positiv fotboll och har plus här. Samt att formen faktiskt är hyfsat bra. Bla har man slagit svåra Brighton förra månaden. Kul spik och den får Reading mot ett QPR i en liten kris.

comments powered by Disqus