Christian ”Mousesports” Stryktipskrönika V.37

Det blev höstens bästa resultat på krönikan förra helgen när det blev 11 rätt. Alltid något men det är dom stora vinsterna samt 13 rätt vi siktar på. Nu tycker jag att just omgångens kupong bjuder till väldigt intressanta matcher. Det har varit omgångar i The Championship i veckan och där jag tycker Barnsley fortsätter […]

Det blev höstens bästa resultat på krönikan förra helgen när det blev 11 rätt. Alltid något men det är dom stora vinsterna samt 13 rätt vi siktar på. Nu tycker jag att just omgångens kupong bjuder till väldigt intressanta matcher. Det har varit omgångar i The Championship i veckan och där jag tycker Barnsley fortsätter att imponera och Newcastle gör det dom ska. Slog QPR med hela 6-0 på bortaplan. Är det över för Huddersfield? Fortsatt tungt för Aston Villa som tappade återigen poäng på hemmaplan. Nu ska man till Ipswich och det är aldrig en lätt bortamatch. 3 U gäller för ett system jag lagt ihop på 384 rader reducerat till 100. Trevlig läsning och lycka till. /Mouse

namnlos

1. Everton – Middlesbrough                       1

Everton imponerar och man är obesegrade och ligger i toppen av tabellen. Senast slog man Sunderland borta med klara 3-0 efter hattrick av Lukaku. Har Koeman kommit rätt i det? Boro fick se sig besegrade för första gången av Palace på hemmaplan den här säsongen. Boro var inte dåliga men kunde inte riktigt förvalta sina lägen man fick. Nu ska man till Goodison Park och jag tror man kan störa Everton till viss del. Vi alla minns att Everton inte var ett särskilt bra hemmalag förra året men med tanke på formen samt att Koeman styr laget (än så länge) åt rätt håll så tror jag på en seger här. Större system ska minst krysset med.

2. Hull – Arsenal           2

Arsenal kom undan med nöd och näppe mot Saints senast på hemmaplan. En straff i slutet räddade Gunners som sedan åkte till Paris för fixa 1-1 borta mot PSG. Arsenal som inte riktigt gjort en bra match denna säsong förutom kanske mot Watford kommer till Hull med många frågetecken. Dels form, dels skadeproblem för Walcott eller egentligen hur man står till den här säsongen. Hull började säsongen med två raka segrar innan man föll mot Man U och sedan kryssade mot Burnley på bortaplan. Alltså så går man relativt bra så jag vill inte ta bort dom helt från kupongen. Jag tror inte Hull vinner men kryss? Fullt möjligt.

3. Leicester – Burnley             1

Leicester går helt okej men senast i ligan blev det förlust mot Liverpool som var numret större på alla plan. Man förlorade med 4-1 men fick viss typ av revansch när man tog sin första seger i sin första CL-match mot Brugge med klara 3-0. Viktigt är att Mahrez fick måla och det kan göra honom gott. Burnley är ett tufft lag, främst på hemmaplan och nu med värvningen av Jeff Hendrick i laget så kan man störa alla. Borta har inte varit Burnleys melodi men med tanke på att Leicester går sådär i ligan så vill jag.

4. Manchester City – Bournemouth         1

Bournemouth gör det stabilt och bra och gör det dom ska. Senast första segern för säsongen när man vann med 1-0 på hemmaplan. Callum Wilson målskytt. Who else? Nu ska man ta sig an Manchester City som man släppt in 9 mål mot sig dom två senaste mötena. 5-1 här senast och 0-4 på hemmaplan och nu känns faktiskt City starkare än någonsin under Pep. Stabil seger mot Gladbach i CL och även om Silva väntas vila till detta möte så är man ett bättre lag. Lite tråkig spik kan tyckas.

5. West Bromwich – West Ham             1

WBA har börjat helt okej i ligan och ligger tolva. Lite där dom nog kommer sluta när vi summerar säsongen. Nu ska man ta sig an West Ham i ett bra läge enligt mig. West Ham som inte går så bra som man gjorde förra året. Man har skador i truppen, det är oroligt på läktarhåll. Bla efter 2-0 blev till 2-4 mot Watford. Fokus måste läggas på rätt saker annars kan det skena iväg för Bilic mannar. Jag tror inte man vinner här. WBA är duktiga hemma och Pullis vet hur man utnyttjar lag i formsvackor. 1X ska räcka långt.

6. Huddersfield – QPR              1

Hudds åkte på sin första förlust senast mot Brighton men det var ingen skam. Brighton som är ett bra hemmalag ska vara i toppen jämfört med Huddersfield och frågan är nu hur man hanterar en förlust? Nu kanske det är tur att det är QPR man möter som rent ut sagt hamnade i skiten efter 0-6 hemma mot Newcastle. Två lag som blir lite intressanta att följa i detta möte rent av för psykologiska skäl. Jag stannar dock vid 1X. Hudds har ett bra lag och är alltid starka hemma.

7. Ipswich – Aston Villa              X

Två lag som kan lite mer än dom bevisat. Aston Villa som tappat poäng på hemmaplan i två raka matcher hade en bortamatch mot Bristol City innan dess och trots 1-0 tidigt så förlorade man med hela 3-1 och nu krävs bättring i laget. Lite ljusare ut på skadefronten ser det dock ut. Ipswich slog Derby på bortaplan senast i veckan och det är självfallet bra jobbat. Senast på hemmaplan var man väldigt nära en seger men fick en straff emot sig i slutet och matchen slutade kryss. Lossnar det här?

8. Newcastle – Wolverhampton           1

Fem raka segrar har nu Newcastle i The Championship och man gör det som många ansett man ska göra. Storma upp i toppen och placera sig där resten av säsongen. Nu är det såklart svårt att hela tiden vinna men jag tror inte under mina år som fotbollsfan sett en sådan stark och bra trupp som Newcastle har. Wolves åkte på en käftsmäll mot Barnsley hemma i veckan. Hela 4-0. Nu ska man till St James Park. Lär ta slut även där.

9. Barnsley – Reading             1

Vart har vi Barnsley i år? Mest mål. Hela 18 stycken. Krossar Wolves på bortaplan och tvåa i tabellen som nykomlingar. Det är lätt att skena iväg bland molnen efter en sådan här start men precis som Hudds så är inte Barnsley ett lag för toppen. Man får dock ta vara på det så länge det lever och mot Reading tror jag att man fixar 3p igen. Förra veckans drag var Barnsley mot Preston och jag chansar och spikar även här Barnsley igen.

10. Bristol City – Derby      X

Bristol City har inlett ligan helt klart positivt och ligger i mitten helt välförtjänt. Derby däremot har börjat säsongen väldigt uselt och läcker bakåt och göra inga mål framåt. Bristol City som alltid i normala fall är ett bra hemmalag åkte dock på en väldigt tung förlust senast mot Sheff W. Man hade 2-0 med sig i halvtid men fick se sig slagna med 3-2 och det svider så klart. Dock tar man med sig dom första positiva 60 minuterna och gör man det. Då slår man Derby.

11. Burton – Brighton            X

Det är jämnt i tabellen. Det märks. Brighton är 2p före Burton även om det ska skilja mycket mer i slutet. Burton som hade 1-0 borta mot Fulham fram till 93 minuten får vänta på sin första bortaseger. Hemma har man dock tagit två stycken och skulle kunna mycket väl få med sig en seger här men jag tror att det blir för tufft mot ett Brighton som känns lite som dom har kommit igång. Krysset måste dock med. Det här är en match som kan väga fram o tillbaka.

12. Nottingham – Norwich          2

Norwich är ett av lagen som många tror ska ta sig tillbaka till Premier League. Även jag tror det, eller i alla fall placera sig topp 6 utan tvekan. Nottingham som började ligan med 2 raka förluster är nu obesegrade i fem raka och var så nära på ta med sig alla poängen mot Rotherham i onsdags men kvitteringen kom sent. Nu ska man ta sig an Norwich och krysset ska med. 1-1?

13. Kalmar FF – Östersund         1

Kalmar FF gör det bra just nu och spelar en positiv fotboll. Kontraktet är säkrat i min mening och på hemmaplan så gör man nästan aldrig någon besviken med att spela en bra fotboll. Skadeläget är bra och nu är det bara att göra det bästa av läget i dom återstående matcherna. Östersund slog Helsingborg senast med klara 2-0 i en ganska tråkig match. Man är en positiv överraskning i årets allsvenska och kan störa alla lag med sitt spel som är ganska otypiskt svenskt.

comments powered by Disqus