Christian ”Mousesports” Europatipskrönika V.13

Kör vi återigen i sista stund en Europatipskrönika som är ute nu ungefär (Läs 29/3-16) kl 15.30 och spelstopp är 19.30. Det är en kort krönika på ungefär 128 rader istället för 512, mestadels för jag inte tror det behövs så mycket garderingar här som tex när det är dom vanliga omgångarna i Engelska ligan […]

Kör vi återigen i sista stund en Europatipskrönika som är ute nu ungefär (Läs 29/3-16) kl 15.30 och spelstopp är 19.30. Det är en kort krönika på ungefär 128 rader istället för 512, mestadels för jag inte tror det behövs så mycket garderingar här som tex när det är dom vanliga omgångarna i Engelska ligan eller The Championship. Landskamper och VM-kval i Sydamerika står på menyn och det finns vissa storfavoriter som är i fara. Lycka till och trevlig läsning.

Namnlös

1. Sverige – Tjeckien            1

Sverige förlorade sist mot Turkiet men det var faktiskt en helt okej insats av svenskarna. Nu kommer förmodligen ett EM-lag / Startelva spelas in och mot Tjeckien så blir det ett bra test. Tjeckien är inte dåliga och är värda mer än 17 % Sverige är som bäst när det gäller och även om man vill visa upp sig här så är man lite som Tyskland. Vänskapsmatcher tar man faktiskt sällan på allvar. Zlatan är tillbaka och lär starta.

2. Belgien – Portugal           1

Spelas i Portugal men Belgien står som hemmalag. Portugal förlorade senast mot Bulgarien och landslaget går inte bra just nu. Belgien däremot är ett riktigt bra lag när allt funkar och blir en bra favorit till sommarens EM. Knapp favorit här med men väljer att spika dom till 30 % som i mitt tycke är väldigt lågt.

3. England – Holland            1

England gjorde det mycket bra när man vände 0-2 till 3-2 borta mot Tyskland och Vardy och Kane fick göra mål och det sätter press på en sådan spelare som Wayne Rooney. Holland bygger nytt och ser nog den här matchen som en VM-kvalmatch och går förmodligen in för det 100 %. England är som sagt bättre än på länge och jag tror man tar en stabil seger här. Sticker procenten iväg så minst ett kryss.

4. Frankrike – Ryssland         1

Ryssland tog en bekväm seger mot Litauen utan att ta ut sig medan Frankrike slog Holland med 3-2. Frankrike har ett riktigt intressant och ungt lag och för första gången sedan 2006 så ser Frankrike ut att spela som ett lag igen. Griezmann, Pogba, Payet, Kante är några av namnen som går riktigt bra i sina klubblag nu. Har Ryssland något att sätta emot? Nej tyvärr inte. Ska dom inte göra heller.

5. Grekland – Island          X

Island föll mot Danmark senast och nu väntar ännu en liten klurig match borta mot Grekland som även dom bygger nytt inför kommande utmaningar. Här bör och ska Island ta kommandot och vinna mot Grekland och samla på sig lite självförtroende och vinster inför EM. Har varit lite snålt med det.

6. Norge – Finland                1

Hasse Backe fick en tuff start på sin debut mot Polen och förlust med 0-5. Lite upp till bevis nu mot Norge att göra en bra insats och även om Finland är sämre än Norge på nästan alla plan så är Norge inte värda runt 70 % just nu. Förlusten mot Ungern bevisade tyvärr det där jag ser Norge som bättre än Ungern. Men ibland är inte fotboll rättvist. Oavsett. 1X ska räcka långt här och skulle Finland ta någon poäng så är det bara bra för Backe.

7. Skottland – Danmark       X

Hareide fick en bra start när man slog Island med 2-1 på hemmaplan och nu ska man tampas mot Skottland. Skottland är duktiga men jag tror att med gamle HIF och MFF-tränaren Åge Hareide så kan man faktiskt slå Skottland. Åge är inte den som bygger ett lag utan är en utmärkt tränare att coacha. X2 funkar bra.

8. Tyskland – Italien             X

Här chansar jag återigen på X2 som mot England. Visst kan man rubba Italien efter att ha lärt sig en läxa men allt eftersom Italiens försvar är ett av världens bästa så tror jag kanske på en målsnål historia här. X2 är helt klart värt mer än 1X just nu.

9. Irland – Slovakien            1

Irland blir en riktigt farlig motståndare för Sverige i EM och man har faktiskt visat just nu i träningsmatcherna att man faktiskt är ett bra lag och bättre än på länge. Slovakien är i EM efter en fin runda i EM-kvalet där man bla slog Spanien på hemmaplan. Tror på en jämnt historia här men att Irland tar längsta strået inför en fanatisk hemmapublik.

10. Schweiz – Bosnien          1

Egentligen värt 1X för Schweiz verkar inte gå bra just nu och det är dags att man verkligen får i hop sitt lagbygge som faktiskt är väldigt bra när det funkar men jag har inte riktigt sett det just nu. Framförallt i EM-kvalet. Upp till bevis nu efter förlusten senast och även om Bosnien inte är några duvungar när även där det funkar så ska Schweiz vinna det här.

11. Österrike – Turkiet            1

Turkiet slog Sverige senast med 2-1 och det var väl rättvist men på bortaplan är man betydligt sämre. Österrike tog en stabil seger mot Albanien med 2-1, dock krävs det lite mer skärpa nu för Turkiet är bättre än Albanien. Chansspikar Österrike här men på ett större system så minst 1X.

12. Colombia – Ecuador             1

Ecuador leder ganska överraskande nog gruppen i kampen om VM platser och det gör man pga ett bra hemma och bortaspel. Colombia har nog det bästa laget efter Argentina och Brasilien som är dom två dominanterna rent truppmässigt men senast så fick man jobba mot jumbon Bolivia när man gjorde segermålet i sista minuterna.

13. Paraguay – Brasilien             2

Brasilien tappade 2-0 till 2-2 hemma mot Uruguay och det märks att laget inte riktigt går så bra som man hoppas på. Dock har Dunga till 2018 på sig att bygga ett ungt hungrigt Brasilien och en av utmaningarna är att slå ett Paraguay som går helt okej och har ett bra lag. Egentligen är alla lag bra i Sydamerika och speciellt på hemmaplan. X2 ska räck långt.

comments powered by Disqus