Christian ”Mousesports” Europatipskrönika i Sista Stund. V.11 Tis/Ons

Lite annorlunda krönika nu här när vi tar oss an en Europatipskrönika i sista stund för er som vill ha dom stora pengarna och kanske samtidigt lämnar in i sista stund. Champions League, The Championship, Turkiska ligan, Svenska Cupen, och League One samt Two är på menyn och det är en härlig meny över två […]

Lite annorlunda krönika nu här när vi tar oss an en Europatipskrönika i sista stund för er som vill ha dom stora pengarna och kanske samtidigt lämnar in i sista stund. Champions League, The Championship, Turkiska ligan, Svenska Cupen, och League One samt Two är på menyn och det är en härlig meny över två dagar och spelstopp är 18.29 idag (Tisdag) Lycka till. 3 U är det som gäller. 512 rader reducerat till 100 rader. /Christian.

 Champions League:

Manchester City, Barcelona, Bayern Munchen samt A.Madrid är fyra lag vars procent ligger över 70 eller över 80 och jag väljer faktiskt att gardera dom allihop. Risken finns att något av lagen tappar och lagen tex Bayern, City, Madrid möter är inte så dåliga som procenten visar. Det finns faktiskt lite kryphål man kan hitta. Rent statistiskt, formmässigt m.m. Här är min analys och åsikt.

Om vi börjar med Manchester City och A.Madrid som spelar idag (Tisdag) så är det främst Manchester City som efter 3-1 borta mot Dynamo Kiev ligger bäst till. Även om formen inte är på allra högsta grad bäst och att ligan rinner dom ur händerna så ska man bara klara av den här uppgiften. Kiev är inte inne i sin säsong än (men snart) och har man 1-3 med sig till returen så är uppgiften relativt svår redan där. Lägg där med till att det inte räcker för Kiev o vinna med 2-0 utan man ska helst vinna med 3-0 vilket Manchester City aldrig förlorar med. Trots en del skador på nyckelspelare som De Bryune, Nasri och Delph så har man en striker i Aguero som lyfter sig i sådana här situationer. Det ska dock sägas att City INTE hållit nollan en enda gång av dom lagen som är kvar i CL just nu så risken kanske finns att Kiev kan lägga till en balja och fixa till ett 1-1 resultat eller ett 2-2 som i mitt tycke är en större risk att det händer än 0-3. 1X duger för mig.

A.Madrid hade kanske lite tur att inte Luuk De Jong spelade för PSV i hemmamatchen för två veckor sedan. Nu är han tillbaka och blir giftig på bortaplan men kan verkligen PSV vinna? Man ska vara nöjda med sitt spel o sin kämparglöd så här långt och kvalite finns. Vi vet dock A.Madrid kapacitet och Diego Simone är en tränare av rang och ett litet taktiskt geni och vips så räcker det med 1-0 och A.Madrid är vidare. Men varför skulle inte PSV kunna lägga in en tung balja i slutminuterna och så har vi 1-1? Då är PSV vidare. A.Madrid är dock tunga på hemmaplan och förlorar sällan. Faktiskt bara mot Benfica hittills i år och även om PSV inte är lika bra som Benfica så kan man om man vill.

Bayern Munchen har blivit en brutal stark favorit nu mot Juventus och visst, spelar man på topp är man en nivå bättre än Juventus vilket vi fick se på Juventus Stadion. Dock smög det inte sig lite av en bekvämlighet och vips så var det från 0-2 till 2-2 och det lever. Pep behöver dock lära sig sin läxa, vi får nog se ett Bayern med en enorm press mot Juventus backlinje som faktiskt är i världsklass men vi minns ju hur sårbara Bayern blev mot Real samt Barcelona? Ingen skam att förlora mot dom men sättet man gjorde det på? Det är det Pep måste lärt sig tills nu och skulle man åka ur mot Juventus på samma sätt så ser jag Pep som misslyckad i Bayern tyvärr även om man vinner ligan. Men likt PSG är det i CL det ska hända, inte åka ur redan i åttondelen för man INTE kan göra mål och bli straffade likt innan. Tro mig. Det här vet Juventus och man kan vinna. 8 % köper jag direkt.

Barcelona hade inte egentligen tur men man satte sina lägen mot Arsenal som inte gjorde detsamma. Arsenals form är inget vidare just nu och man har en faktiskt omöjlig uppgift att klara om det ska bli avancemang. 3-1, 4-1 är resultaten bla som Barcelona haft med sig mot Arsenal på hemmaplan och risken finns väl att det kan bli något liknande här. Kommer Özil dock med på noterna och Giroud inte bränner samt är Alexsis på spelhumör. Då kan det bli kryss. Det kommer inte räcka men det kan ge självförtroende inför fortsättningen i Premier League.

—————————————————————————————————————————–

The Championship:

Brighton – Reading, Ipswich – Blackburn, Hull – Nottingham

Väljer här att spika Ipswich och Brighton som är 4p bakom Sheff W på den sista platsen på kval till Premier League. Det finns hopp om det men då får man inte spela dåligt och tappa poäng mot lag som är sämre än dom själva. Hemma är man starka och man ska fixa ett Blackburn som är duktiga på hemmaplan men på bortaplan så sviker man.
Brighton är ett annat lag som jag tror kan blanda sig in i topp 2 om allt går vägen. Vid vinst här samtidigt som Hull tappar poäng är man faktiskt tvåa och reparerar lite av den dåliga form man hade i början på året och faktiskt i slutet på 2015. Reading är inget dåligt lag men har inget direkt att spela för. Man är ute ur FA-cupen och vill nog bara spela av säsongen. Snudd på 1X men väljer att spika.
Då återstår det bara Hull som faktiskt inte vunnit på dom fyra senaste hemmamatcherna. Vi kan även räkna till FA-cupen mot Arsenal 0-4 och endast 1 mål gjort framåt. Det bådar inte gott och samtidigt vet vi att Nottingham är experter på spela målsnåla matcher däribland 0-0 eller 1-1. Hull behöver vinna det här men frågan är om formen är där? Inte värt 74 % just nu. Garderingen kommer.

—————————————————————————————————————————–

League One & Two

Vi  hoppar väl direkt till League One och Two där vi börjar såklart med League One. Oldham tar emot Blackpool i ett riktigt ångestmöte. Ingen har egentligen råd att förlora här men allt eftersom inget av lagen har varken form hemma eller borta så luktar detta kryss lång väg. Jag spikar krysset.
Andra matchen är mellan Fleetwood och Walsall är faktiskt Walsalls form är ganska bra och är med i kampen om att gå upp i The Championship, i alla fall att kvala sig uppåt. Formen är dock ganska osäker med fyra matcher utan seger medan Fleetwood har fyra raka utan förlust. Jag hade kunnat om jag velat ändrat lite i mitt system och lagt till Fleetwood just pga den fina formen. Men jag tror att snart är Walsalls dåliga trend över och spikar därmed 2:an.

League Two har en del bra matcher även här. Bla Accrington mot Wycombe. Båda lagen slåss om att nå en kvalplats till League One och det ser bra ut för bägge. Wycombe har dock 1p upp till kvalplatsen medan Accrington har 5p ner till just Wycombe och skulle det bli seger här så skiljer det hela 8p. Mycket kan alltså avgöras här. Internt kryssar lagen relativt mycket. fyra av dom fem senaste har slutat med kryss. Risken är stor för det även här men jag väljer att plocka med ettan också i kraft av just hemmaplan.
Sista matchen är på en helt annan nivå, nämligen bottenstriden. Hartepool har hela sju poäng ner till nedflyttning men faktiskt hela tre matcher mindre spelade så har man tur så kan man klättra rejält. Newport ligger lite bättre till med sex poängs marginal ner till Hartepool och har faktiskt endast en förlust dom sex senaste på hemmaplan. Hartepool har dock en vinst på dom sex senaste. 1X ska räcka långt här.

——————————————————————————————————————————–

Resterande matcher är Trabzonspor mot Besiktas och AIK mot Hammarby. Besiktas går mot en strålande säsong och leder före rivalen Fenerbahce. Trabzon kan se tillbaka på en ganska svag säsong hittills men brukar stå upp bra här just på hemmaplan. Kan man störa Besiktas? Jag tror det och väljer att lägga en 1-2 här istället för spika Besiktas. Lagen har kryssat sex gånger tillsammans i ligan och det är inte mycket jämfört med många andra. Jag chansar att det inte blir så i den här matchen.
AIK och Hammarby, derby där det har varit frågetecken för bla Ofori och Ishizaki men båda kan med lite tur starta. Förmodligen lär inte båda spela hela matchen så byte sent i andra halvlek lite beroende på matchbild är faktiskt nog att vänta. Etuhu saknas för AIK vilket är ett litet minus. Bajen går bra och slog DIF senast i sista matchen som avgjorde deras grupp. Då var Bajen bra och målskyttet verkar stämma bra. Viktigt för Khalili och Alan att komma igång och fortsätter man så här så kanske säsongen blir bra för Hammarby. AIK känns dock som när det stämmer som ett bättre lag och kommer vara det under säsongen. Men nu här i cupen, derby. Kan allt hända.

Här är raden dessutom:

Namnlös

U-tecken
1
1
2
1
1
1
2
X
X
2
1
1
X

comments powered by Disqus