Christian ”Mouesports” Europatipskrönika V.14

Då var vi tillbaka efter en helg med några skrällar. Kalmar som jag trodde starkt på trots en liten varning på Jönköping förlorade med klara 1-0 och det var helt klart rättvist. West Ham tappade efter det röda kortet och lite otur att det skulle sluta 2-2 när man där hade 1-2, detsamma gäller Liverpool […]

Då var vi tillbaka efter en helg med några skrällar. Kalmar som jag trodde starkt på trots en liten varning på Jönköping förlorade med klara 1-0 och det var helt klart rättvist. West Ham tappade efter det röda kortet och lite otur att det skulle sluta 2-2 när man där hade 1-2, detsamma gäller Liverpool mot Tottenham 1-1. Trist även att Stoke tappade 2-0 till 2-2 men det är inte så mycket man kan göra. Oavsett så kan inte alla chansningar gå hem och det gjorde det inte på MK Dons som förlorade med 2-1 och Fulham tog en mycket viktig seger. Mest nöjd är jag med spikarna på Man City samt Sheff W som höll. Ny omgång. The Championship blandat med Champions League.

Namnlös

1. Bayern Munchen – Benfica           1

Bayern hade lite tur när man slog ut Juventus på hemmaplan senast i en mycket svängig match där Muller nickade in 2-2 i den 92 minuten. Juventus orkade inte sedan och matchen slutade 4-2. Nu möter man ett relativt svagare motstånd i Benfica men man ska inte luras av namnet. Benfica är riktigt bra och spelar en positiv fotboll. Man har bla slagit A.Madrid på bortaplan men att man ska få mer än ett kryss med sig på Allianz är inte så troligt. 88 % på Bayern är lite för mycket även om Bayern bör vinna med några bollar här. 1X.

2. Barcelona – A.Madrid         1

Är det något lag som ska besegra Barcelona över två matcher så tror jag faktiskt att A.Madrid har bäst chans. Även om Barcelona har fem raka mot just A.Madrid så är det mest vinst med en boll eller pga A.Madrid dragit på sig något rött kort här o där. Nu är det upp till bevis för Diego Simone vars defensiv kan vara lika bra som Juventus och man kan utan tvekan störa Barcelona här. Skulle man förlora med en boll så finns alla möjligheter att avgöra på hemmaplan. 1X ska räcka långt.

3. Birmingham – Brighton            X

Jag räknar nog bort Birmingham nu från playoffchansen. Tyvärr. Man är förmodligen för långt bort nu och har flera lag att passera samtidigt som man har ett relativt tufft schema kvar. Ett av lagen man måste slå är Brighton som ligger trea i tabellen och slåss mest för att gå upp direkt. Middlesbrough som ligger tvåa är en poäng före men har en match tillgodo. Alltså måste Brighton vinna här. Formen är god och väldigt mycket bättre än Birminghams. Bortamatcher är alltid svåra i The Championship så krysset ska med.

4. Bristol City – Rotherham              2

Rotherham går riktigt bra just nu och har tagit 16p av 18 möjliga och har 5p ner till MK Dons på sista platsen ner till League One. Bristol City har sex poäng och har gått väldigt bra även dom främst på bortaplan. Dock blev det en överkörning när man mötte Hull och det var inte mycket att säga till om. Passande uppgift här och jag kommer chansa på att återigen någon av dessa lagen vinner. Kryss är nog båda ganska nöjda med men jag tror ingen kommer gå för det.

5. Burnley – Cardiff                 1

Burnley kände sig nog lite snopna efter tappat 2-1 till 2-2 på tilläggstid men ingen fara på taket riktigt. Cardiff är nu på väg mot playoff men man måste fortsätta ta poäng. Två poäng upp till Derby som har den sista platsen som man faktiskt slog senast på hemmaplan. Cardiff är inte lika bra borta som hemma men jag tror dom kan ta en skrällseger här eftersom Burnley kan känna sig lite ”säkra” även om dom inte är helt klara. Burnley är dock väldigt svårslagna.

6. Derby – Hull          1

Alla vet hur bra Hull är när det verkligen gäller och 4-0 hemma mot Bristol City kan vara starten på något bra. Derby förlorade streckmatchen mot Cardiff på två fasta situationer och känner sig nog besvikna nu. Ett läge som jag tror Derby kan utnyttja bra är hemmaplans fördel mot ett inte så bra bortaspelande Hull. Risken för kryss är stor men Derby har inte råd och inte egentligen Hull med. Jag chansar på Derby här. Kul spik

7. Ipswich – Charlton             1

Ipswich har fem poäng upp till playoff men det kan bli två poäng om man slår ett redan avsågat Charlton som kommer åka ur. Det är faktiskt riktigt bra för Ipswich som har dalat lite att vinna här och känna att man är med. Bra spik även om det är hög procent. Charlton ska inte rå på Ipswich och skulle Ipswich tappa poäng har man bara sig själva att skylla.

8. Leeds – QPR                 X

Tre raka vinster säkrade nog kontraktet helt för Leeds och sedan kom två raka förluster. QPR går inte upp i år vilket är en besvikelse och detta kommer vara ett typiskt mittenmöte som lär sluta med kryss. QPR är det lite bättre laget och får med sig tvåan istället för att jag tar med Leeds på kupongen.

9. Middlesbrough – Huddersfield          1

Vinner Boro här så tar man ett bra kliv mot Premier League. Det återstår sedan sex omgångar och 18p att spela om så mycket kan hända men just nu känns Boro stabilare. Huddersfield skapade inte så mycket mot Sheffield W och det verkar som laget lagt skorna på hyllan och inväntar nästa säsong. Huddersfield har kapacitet men jag tror inte man rubbar ett Boro med motivation.

10. MK Dons – Wolverhampton            1

Sista chansen kanske för MK Dons att hänga på tåget. Det må vara mycket kvar som vi sagt ett tag nu men hemmaplan mot ett uselt för dagen Wolverhampton. Då måste man ta vara på chansen. Man var inte fy skam mot Fulham men föll ändå. Nu en passande uppgift mot ett Wolves som kryssat i tre raka matcher och senast blev det 0-0 mot Ipswich.

11. Preston – Fulham            1

Preston har gått som tåget och visst lever drömmen om playoff men att man skulle nå den ser jag som ganska osannolikt. Fulham vann senast som sagt mot MK Dons men möter nu ett väldigt bra och hemmastarkt Preston som har form och en bättre placering i siktet. Fulham är inte bra på bortaplan och bör ta MAX en poäng här. En poäng som kan vara viktig om MK Dons skulle vinna.

12. Reading – Nottingham                  X

Ytterligare ett mittenmöte mellan två lag som haft fantastisk form och sedan lika usel och sedan bra igen. Inget av lagen kommer nå playoff eller åka ur. Nottingham startade omstarten på sämsta vis när man förlorade med 3-0 hemma mot Brentford vars form hade varit riktigt usel. Reading vann mot Bolton med 1-0 på bortaplan och är svårslagna hemma. Max ett kryss fixar Nottingham här.

13. Sheffield W – Blackburn            1

Sheffield W har Cardiff, Derby, Hull m.m som ligger omkring dom och en förlust här mot Blackburn skulle innebära att om resultat går inte deras väg att man är sjua. Sheffield W har dock endast två hemmaförluster och bör inte förlora här mot Blackburn. Bra chans för laget att ta 3p och skapa avstånd till lagen där bak.

comments powered by Disqus